Nederlands 1e polyamorie datingsite viert lancering met datingfeest


ARNHEM, 20100609 -- Steeds vaker geven mensen elkaar de ruimte voor polyamorie ofwel meer dan één liefdesrelatie tegelijk op een eerlijke manier. Tot voor kort was de kans op het vinden van een gelijkgestemde liefdespartner even groot als het vinden van een speld in een hooiberg. Sinds een aantal weken is er PolyAmorieMatch.nl (PAM), Nederlands eerste professionele polyamorie datingsite. En dat wordt gevierd met het PAM lfDATING feest op 19 juni in Arnhem. Initiatiefneemster is Ageeth Veenemans, schrijfster van 'Ik hou van twee mannen. Polyamorie, liefhebben zonder grenzen.'

Van jobhopper naar lovehopper

Is het anno 2010 nog realistisch om liefde, seks en voortplanting exclusief aan elkaar te willen koppelen in één relatie? Teleurstelling ontstaat als liefdespartners in de werkelijkheid niet blijken te voldoen aan alle verwachtingen. Frustraties ontstaan als behoeftes binnen die ene relatie niet kunnen worden vervuld. De lossere netwerkachtige structuur die zich mede onder invloed van internet in het economische en maatschappelijke leven manifesteert loopt parallel met een lossere structuur op relationeel vlak. Tijdelijke arbeidscontracten en vaker wisselen van baan voor de persoonlijke ontwikkeling leiden tot een minder vanzelfsprekende loyaliteit op privégebied. Het ontwikkelen van een langdurige liefdesrelatie wordt steeds lastiger. Wat te doen als je samen kinderen hebt, een huis, een bedrijf of een sociaal leven? Of als je houdt van je partner en je bent verliefd geworden op iemand anders?

Allemaal in de richting van de polyamorie

Actrice Victoria Koblenko voorspelde onlangs: "Ik denk dat we allemaal wel een beetje in de richting van de polyamorie gaan. Ik denk dat wij erachter komen dat je niet alles van je partner mag verwachten. En dat je dus verschillende partners voor verschillende dingen hebt." Schrijver Arthur Japin woont samen met twee geliefden. Hij schreef erover: "Alleen wie het nooit heeft meegemaakt kan denken dat de ene liefde aangetast kan worden door de andere. Mensen denken dat liefde net als een fles is waar maar zoveel glazen uit gaan. Maar liefde verdubbelt zich gewoon als je van twee mensen houdt. Het is een wonderbaarlijke vermenigvuldiging. En zoals dat gaat met wonderen. Als je er zelf niet bij bent geweest dan kun je het niet geloven."

PAM lfDATING feest op 19 juni

Hoe is het mogelijk dat een plek als PAM op internet niet eerder bestond!? Op 19 juni wordt de geboorte van PAM groots gevierd met het PAM lfDATING feest. Gelijkgestemde vrije geesten komen naar Arnhem en ontmoeten elkaar voor een date, vriendschap, nieuwe liefdesrelatie of om ervaringen uit te wisselen. Meer weten? www.PolyAmorieMatch.nl.

PolyAmorieMatch