Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Goed voornemen voor het nieuwe jaar: meedoen aan Route75

Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten organiseren grootschalig wandelevenement

Bunnik, 19 januari 2010 - Het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten dagen iedereen uit om op zaterdag 19 juni 2010 te wandelen voor het goede doel. Mensen met en zonder handicap gaan die dag gezamenlijk 75 kilometer lopen van Paleis Soestdijk in Baarn naar Paleis Het Loo in Apeldoorn. Eventueel kan de route ook in estafettevorm worden gelopen. Dat alles onder het motto 'Doorzetters voor doorzetters'.

De route maakt onderdeel uit van de Koninklijke Weg, een wandelpad dat loopt van Paleis Noordeinde in Den Haag tot Paleis Het Loo in Apeldoorn. Deze route is geheel toegankelijk voor mensen met een handicap. Het is dan ook de bedoeling dat iedereen, met of zonder handicap, aan Route75 meedoet.

Want daar staan Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten voor: meedoen! Beide fondsen financieren en initiëren concrete projecten die bijdragen aan volwaardige participatie van mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Doordat mensen met en zonder handicap samen lopen, ontstaat er meer wederzijds begrip voor elkaars leefwereld. Het is de bedoeling Route75 uit te laten groeien tot een jaarlijks terugkerend wandelevenement.

www.route75.nl
Geïnteresseerden kunnen zich als deelnemer aanmelden via een speciale website: www.route75.nl. Op deze website kan men een profiel aanmaken en team samenstellen. Men kan zich inschrijven als teamleider of aansluiten bij een bestaand team. Ieder team streeft ernaar E 5.000 voor de beide fondsen te werven. Via de website hebben alle teams de beschikking over verschillende wervingsmiddelen, zoals persoonlijke profielen, wervingstips, e-mailteksten etc.

De fondsen
Beide fondsen bestaan ieder 50 jaar en zijn al die jaren actief geweest om gehandicapten en hun omgeving te ondersteunen en hen een volwaardige plek in de samenleving te bezorgen. De fondsen zijn actief op de terreinen arbeid, wonen, vrije tijd, revalidatieonderzoek en onderwijs.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht