Gemeente Zoetermeer

'Social sofa's' in alle wijken

Zoetermeer krijgt de komende zomer in alle wijken 'social sofa's'. Dit zijn kleurrijke stenen banken van mozaïek, die straks de Zoetermeerse wijken opfleuren en bovendien een ontmoetingsplek voor wijkbewoners vormen. In totaal komen er 14 sofa's, verdeeld over alle wijken en geplaatst in een speciale 'social sofa'-route.
Deze route loopt van De Leyens, naar Noordhove, Oosterheem, via Seghwaert naar Palenstein, naar Rokkeveen, Meerzicht, Buytenwegh en eindigt in het Stadshart.

Bewoners helpen mee
Het project krijgt hulp van actieve bewoners (-groepen), die zich hiervoor via wijknieuwsbrieven hebben aangemeld. Zij gaan de komende weken aan de slag met het mozaïeken van de banken en et mee kiezen van de locaties. Zij adopteren de banken na plaatsing en houden er toezicht op.

Bewoners die ook mee willen doen kunnen zich aanmelden bij Karen Zum Vörde Sive Vörding, telefoon 079- 346 8880. E-mail: k.zumvorde@zoetermeer.nl.

Aanleiding voor de 'social sofa's' was de wens van verschillende bewonersgroepen voor meer ontmoetingsplekken in hun wijk. Ook deelnemers aan een reïntegratieproject, jongeren, medewerkers van de gemeente en scholieren doen mee. De `social sofa' is een idee van de Tilburgse cabaretière Karin Bruers, die een soortgelijk project in haar woonplaats heeft gerealiseerd.

Op de Dag van de Wijk, zaterdag 19 juni, neemt de nieuwe gemeenteraad de 'social sofa'-route tijdens een kennismakingstournee officieel in gebruik.