Ingezonden persbericht


PERSBERICHT HOUTFESTIVAL 2010

Zaterdag 19 juni : 16.00 - 24.00 uur
Zondag 20 juni : 12.00 - 22.00 uur
Locatie: stadspark Haarlemmerhout in Haarlem (gratis toegang)

Houtfestival: al 25 jaar een muzikaal wereldfeest!

Het Houtfestival is een begrip in Noord-Holland en in 2010 viert het haar 25-jarig jubileum! Het presenteren van kunst, cultuur en muziek uit alle windstreken voor iedereen staat nog steeds voorop. Begonnen als een kleinschalig migrantenfeest en nu uitgegroeid tot een bruisend en professioneel festival met rond de 30.000 bezoekers. De laagdrempeligheid en het open karakter, maar vooral het kwalitatief hoogwaardige muziekprogramma, maakt dit festival tot één van de meest kleurrijke en sympathieke in Nederland.

De muziekprogrammering op het Houtfestival komt voort uit de wereldmuziektraditie, doordat verschillende muzikale stijlen elkaar raken, worden nieuwe stijlen gecreëerd. De invloed van culturele diversiteit is volop aanwezig. Het Houtfestival maakt al 25 jaar een keuze voor vernieuwende en grensoverschrijdende muziek. De cross-overs tussen wereldmuziek, jazz, improvisatie, gecomponeerde en elektronische muziek is één van de speerpunten van het festival.

Van Haarlem tot Mongolië.
De opening op zondag begint met De Muzikale Karavaan; een verrassende samenwerking tussen het Haarlems Symfonisch Blaasorkest en de Turkse componist Selim Dogru. Meer dan 50 muzikanten zorgen voor een spetterende start. Via een mondiale reis met acts vanuit alle hoeken van de planeet eindigt deze 25ste festivaleditie met de Mongoolse band Hanggai. Zij brengen een mix van rock en traditionele Chinees-Mongoolse volksmuziek. Vorig jaar waren ze de sensatie op Lowlands en Roskilde en dit jaar als fenomenale afsluiter -als slagroom op de 'verjaardagtaart'- op het Houtfestival!

Houtnacht; voor en door jongeren!
Als opmaat naar de zondag is er zaterdag vanaf 16.00 uur een jongerenprogramma. Het podium Chabab Stamppot brengt lokaal, nationaal en internationaal talent! En op het andere podium de hilarische spelshow "Ik hou van Haarlem". Hierbij nemen jongeren van verschillende scholen deel aan de quiz 'Ik hou van Haarlem'.

Programma 2010

Benieuwd naar de rest van het programma van zaterdag en zondag? Vanaf 25 mei is de hele programmering bekend op www.houtfestival.nl en in de media.