Ingezonden persbericht


Wateringen, 30 mei 2010

The Upstairs gaat door naar finale Waterproof

De vierde voorronde van de bandcompetitie Waterproof heeft zaterdagavond in Nederland Drie plaatsgevonden. De winnaar van deze laatste voorronde zal het in de finale op 19 juni opnemen tegen de andere winnaars Braintrust, Pangea en 27 Ways to Win. Dan wordt bekend welke band op 14 augustus de 33e editie van Waterpop opent in het Hofpark in Wateringen.

De drie bands die tegen elkaar streden waren aan elkaar gewaagd. Drie totaal verschillende muziekstijlen naast elkaar leverden een afwisselende avond op.

The Upstairs deed de aftrap met pakkende pop-rock. Het enthousiasme van de bassist was zeer aanstekelijk. Ondanks een gebroken snaar speelde The Upstairs onverstoord door en plakte een geïmproviseerde jamsessie in de set.

De tweede act van de avond was de Rotterdamse rap-hiphop artiest Far I, die voor dit liveoptreden zijn band had meegebracht. Zij brachten een swingende en zeer gevarieerde set te horen die geen moment verveelde. De teksten en de muziek kwamen duidelijk uit het hart van deze rapper. Zeer overtuigend! De avond werd afgesloten door TErRA. De mooie stem van de zangeres voegde zeker iets extra's toe aan de strak gespeelde mix van nu-metal, hard-, pop- and stoner-rock.

Publieksfavoriet The Upstairs won de laatste voorronde en zal op 19 juni opnieuw te zien zijn in de finale van Waterproof. Om 21 uur opent Nederland Drie haar deuren en vanaf 21.30 uur begint de race tussen Braintrust, Pangea,

27 Ways to Win en The Upstairs om een plek op het podium van Waterpop.

Waterpop is een gratis toegankelijk festival dat dit jaar voor de 33e keer plaatsvindt. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Kortom, op 14 augustus valt er voor jong en oud genoeg te genieten in het Hofpark in Wateringen. Check regelmatig www.waterpop.nl voor meer festivalnieuws.


---



Ingezonden persbericht