Lake Sentani Festival, Cultuur koesteren voor onze toekomst 01/06/2010 22:04

PR Newswire

JAYAPURA, Indonesië, June 1, 2010 /PRNewswire/ --
Van 19 tot 23 juni 2010 vindt het Lake Sentani Festival (FDS) plaats, dat wordt georganiseerd door het districtsbestuur van Jayapura. Tijdens dit festival zullen veel van de fascinerende mogelijkheden die Papoea biedt worden gepresenteerd onder het thema "Cultuur koesteren voor onze toekomst".

"Het thema stimuleert ons om het menselijk bestaan lief te hebben via pogingen om de cultuur te versterken door het natuurlijk potentieel van Papoea, en de Lake Sentani gemeenschap in het bijzonder, te koesteren en te behouden," zei Habel Melkias Suwae, Hoofd van het Jayapura-district, hier dinsdag.

Verder vertelde hij dat dit al de derde keer is dat het FDS 2010 wordt gehouden na de degenen in 2008 en 2009. Deze editie van het culturele festival draait om drie belangrijke concepten ten aanzien van optredens, exposities en toerisme.

Habel vertelde dat de optredens in het teken staan van culturele bezienswaardigheden en wedstrijden in de vorm van onder andere Indonesische en bovenal Papoease traditionele dansen, muziek en liederen, traditionele spellen, kunst en culturele wedstrijden.

Het doel van de FDS-tentoonstelling in 2010 is promotie, investering en handel via stands die de economische mogelijkheden die Papoea biedt tonen, zoals mijnbouw, bosbouw, visserij, landbouw en toerisme.

"We hopen via de tentoonstelling Kenambai Umbai en Cenderawasih Land (een andere naam voor Papoea) op de kaart te zetten voor economische en investeringsdoeleinden," zei Habel.

Het toeristische concept van FDS 2010 biedt mensen de mogelijkheid om deel te nemen aan aantrekkelijke uitstapjes naar Lake Sentani en omgeving.

Een greep uit het aanbod: Excursie naar Lake Sentani, excursie naar het dorp Tablanusu, ceremonie van het Japans Historisch monument in het dorp Genyem en vele andere uitstapjes.

Daarnaast kunt u nog allerlei andere dingen zien en doen, zoals opvoeringen over Nusantara (Indonesië) en de Papoease keuken, tentoonstellingen van orchideeën en Papoease planten, de Papoease geschiedenis en boeken over cultuur. Bovendien zal er's avonds ook vuurwerk worden afgestoken boven Lake Sentani.

Het FDS 2010 wordt gehouden van 19 tot 23 juni en vindt hoofdzakelijk plaats op het Kalkhote-terrein bij Lake Sentani in het district Jayapura.

Lake Sentani beslaat 9630 hectare gebied in de vorm van een letter "S" en is 26,5 kilometer lang van west naar oost met een breedte die varieert van twee tot 24 kilometer.

Meer informatie over het Lake Sentani Festival kunt u vinden op: http://jayapurakab.go.id; http://sentanilakefestival.com,
http://www.antaranews.com

Contactpersoon: Ir. Rudi Afdiner Saragih
(Coördinator secretariaat Lake Sentani
Festival 2010),
Mobiel: +62-813-4438-6409

Ir. Rudi Afdiner Saragih, (Coördinator secretariaat Lake Sentani Festival 2010), Mobiel: +62-813-4438-6409, voor de regionale regering van Jayapura, Indonesië






-