Ingezonden persbericht


NUIT BLANCHE 2010
NOG TWAALF DAGEN EN DAN HALEN WE SAMEN EEN NACHTJE DOOR.....

Zweet, tranen, overwerk, chaos en heel veel liefde. Dat is Nuit Blanche! Nuit Blanche is het enige nachtfestival van Amsterdam waar zoveel liefde wordt verenigd in één nacht. Op 19 juni van 19.00 tot 07.00 uur veranderen vijf locaties in Amsterdam in een nachtelijke speelplaats voor kunstenaars en artiesten. En dat allemaal voor nop, nikkes, nada!

Gratis nachtfestival Nuit Blanche wil graag die creatieve kant van de nacht uitlichten voor de bewoners en bezoekers van de stad. Geen red lights, coffeeshops en dat soort zaken. Maar, De Tolhuistuinen, Amsterdam Centraal Station, De Brakke Grond, Streetlab en Het iLLUSEUM openen 's nachts hun deuren voor het publiek en zetten een bomvol programma neer, gemaakt door creatieve geesten. Vul lekker zelf in waar je begint en eindigt.

In de Brakke Grond nemen we een groep Antwerpse en Amsterdamse kunstenaars, hun inspiratie en ideeën en een mojito cocktailbar mixen dit door elkaar. Wat krijg je? Dwaallicht o.l.v. La Fille D'o en Donkey Diesel samen met een groep kunstenaars, SLAVE arts en culture uit Amsterdam.

Begin je in de Baarsjes? Dan heb je echt geen excuus om het iLLUSEUM over te slaan en het Nachtlichtpaleis te missen. Dit is een magische plek die menig Amsterdammer nog niet heeft ontdekt. Met haar geheime fluistertuin, atmosferische ruimtes, de magiërs Ramana & Ghani, een experimenteel interactief hoorspel ensemble uit New York creëren zij een cultureel wonderkabinet en een nacht vol doorlopende exotische voorstellingen.

Exotisch op hun eigen manier, zijn de leden van creatief collectief Les Avant Nu. Zij zijn voor deze nacht als curator aangesteld en zullen samen met andere kunstenaars de Streetlab Project Space gaan bemannen. Tijdens Nuit Blanche zal Les Avant Nu het publiek de kans geven om een kijkje te nemen in hun wereld van verbeelding, speelsheid, visie en algehele waanzin.

En wie zegt dat je een spel niet kan integreren met kunst theater en je smartphone. Niemand. The Gold Rush Game is een adventure game die je leid naar spannende plekken en gebeurtenissen in de stad. Speel je het spel uit, en haal je de finale, dan maak je kans op het lekkerste goud dat er bestaat.

Goud verplaatsten ze vroeger met de trein. Wij doen iets heel anders op het Amsterdam Centraal Station, namelijk Rocket Cinema. Men neme een groep kunstenaars, mooie oude beelden en de kunstenaars maken live bijzondere soundtracks.

Met het opkomen van de zon komt er een eind aan deze speciale nacht. Maar wanneer je de nacht samen doorbrengt, eindig je hem ook samen. Met een heel vroeg ontbijt waar iedereen weer bij elkaar komt. Het klokje is rond.

Eten, drinken, spel, kunstprojecten, expo, film, live muziek, bier, lekker weer en je fiets. Dat is Nuit Blanche Amsterdam - Het enige nachtfestival in Amsterdam dat iets anders biedt dan een bar, een club of je dekbed.