Port of Rotterdam

Grootste cruiseschip ooit in Nederland

Aankomst Norwegian Epic in Rotterdam

11-06-2010

Zaterdagmorgen 19 juni arriveert in Rotterdam tijdens zijn 'maidentrip' de gloednieuwe Norwegian Epic, het op één na grootste cruiseschip ter wereld. Het vaartuig is 330 meter lang en heeft een capaciteit van 4100 passagiers (zie verder Wikipedia). Nog nooit arriveerde er in Nederland een groter cruiseschip. Het schip wordt om 08.30 uur aan de Holland Amerikakade van Cruise Port Rotterdam verwacht.

De Norwegian Epic is afkomstig van de Franse werf STX Europe, Chantiers de l'Atlantique, Saint Nazaire. Zaterdagavond 19 juni om 17.30 uur vertrekt het om heen en weer naar Southampton te varen. Maandag 21 juni om 08.30 uur arriveert het vaartuig voor de tweede maal in Rotterdam.

Persuitnodiging
Special voor de media organiseren we twee evenementen:


* Zaterdag 19 juni om 07.00 uur vertrekt van de Hotel New York steiger (havennummer 1253) een boot die de Norwegian Epic tegemoet vaart en media de mogelijkheid geeft opnames van de aankomst te maken.


* Maandag 21 juni om 11.00 uur ontvangt rederij Norwegian Cruise Line, de Nederlandse media voor een rondleiding (einde 13.00 uur) en aansluitend lunch (maximaal 20 personen)

Let op! Degenen die willen deelnemen aan het bezoek op maandag 21 juni, moeten zich schriftelijk vóór woensdag 16 juni aanmelden bij Heike Stok, h.stok@portofrotterdam.com. Svp bij aanmelding vermelden: naam zoals vermeld in paspoort, geboortedatum, paspoortnummer en nationaliteit, medium. Laat ook weten of we een parkeerplaats moeten reserveren. Aan de rondleiding kunnen 20 personen deelnemen

Media die mee willen om het schip om zaterdagochtend 19 juni tegemoet te varen, kunnen zich vóór die zaterdag opgeven bij Tie Schellekens.