Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 15-6-2010

AVRO PRESENTEERT MIDZOMERNACHTDROOM MET RUBEN NICOLAI

AVRO-presentator Ruben Nicolai presenteert aanstaande zaterdag 19 juni het Midzomernachtconcert bij de AVRO op Radio 4, een romantisch concert met muziek uit Noorwegen, het land van de midzomernachtzon. Het wordt live uitgezonden na het Festival Classique Hofvijverconcert. Beide concerten worden uitgevoerd in het kader van het Festival Classique in Den Haag.

Pianist Gunilla Sussman uit Noorwegen speelt muziek van Edvard Grieg, Thomas Tellefsen ('de Noorse Chopin') en andere componisten uit het hoge noorden, samen met de leden van het Nederlands Theaterorkest onder leiding van Jules van Hessen. AVRO-presentator Ruben Nicolai is sinds zijn programma 71â-¦ Noord geen onbekende meer in Noorwegen. ,,Noorwegen is een adembenemend decor op vele vlakken. Rijdend door de ijskoude Noorse natuurpracht tijdens de opnames klonk de warme stem van Maria Callas over de speakers van de auto. Ik was diep onder de indruk; op dat moment werden al mijn zintuigen geprikkeld. Ik ben benieuwd wat Noorwegen op muzikaal gebied aan spectaculairs te bieden heeft,'' aldus Ruben.

Midzomernachtconcert: zaterdag 19 juni, 23.00 - 01.00 uur op Radio 4 bij de AVROO. Het programma is onderdeel van 'Een zomer vol Kunst & Cultuur bij de AVRO'.