Ingezonden persbericht


FIA WTCC IN ZOLDER LIVE OP EUROSPORT EN EUROSPORT 2

Komende zaterdag en zondag doet de FIA WTCC-karavaan het racecircuit van het Vlaamse Zolder aan, voor het vierde raceweekend van dit seizoen. Het superspectaculaire wereldkampioenschap voor toerwagens wordt georganiseerd door Eurosport Events en is live te zien op Eurosport, Eurosport HD, Eurosport 2 en de Eurosport Player.

Het FIA WTCC (World Touring Car Championship) vindt voor het zesde jaar plaats en is inmiddels een belangrijke pijler van de mondiale autosport: een spectaculaire kampioenschap, dat elf spraakmakende circuits over de hele wereld aandoet en waarin wordt geracet in tot racemonsters getunede, 'traditionele', toerwagens met vier deuren, twee-liter motoren en tweewiel-aandrijving. Meer informatie over de FIA WTCC is te vinden op http://www.fiawtcc.com.

Nederlander Tom Coronel (meer informatie over Tom Coronel is te vinden op http://www.tomcoronel.nl), dit seizoen actief voor SR-Sport, was er van begin af aan bij : het is zijn zesde WTCC-deelname. Coronel bestuurt een SEAT Leon TDI. En ook België is vertegenwoordigd, want met het privéteam van Exagon keert Pierre-Yves Corthals (vooralsnog eenmalig) terug in de FIA WTCC. Hij rijdt in een benzine aangedreven SEAT Leon.

Alle FIA WTCC-ronden zijn live te zien op Eurosport, Eurosport HD en Eurosport 2. Daarnaast zendt Eurosport op de zaterdagochtenden het magazine 'Inside WTCC' uit. Van het evenement in Zolder (meer informatie over het circuit is te vinden op http://www.circuit-zolder.be) zijn de zaterdagse kwalificaties te bekijken op Eurosport 2; op de zondagochtend wordt op Eurosport (ook in HD) de warm-up uitgezonden en daarna, ook op Eurosport, de sprintraces.

Het hele raceweekend is ook online te volgen met de Eurosport Player, Eurosport's online tv-service waarmee sportliefhebbers vanachter hun PC kunnen kijken naar de uitzendingen van Eurosport, 'new generation sports channel' Eurosport 2 en Eurosportnews en naar exclusieve sportevenementen, die niet op tv te zien zijn. Meer informatie over de Eurosport Player is te vinden op http://www.eurosportplayer.com.

De stand (top 5) na 3 ronden

1 Yvan Muller 100 punten

2 Gabriele Tarquini 76 punten

3 Robert Huff 76 punten

4 Andy Priaulx 74 punten

5 Tom Coronel 57 punten

De Eurosport Groep is het grootste sport- en entertainmentplatform van Europa. Eurosport, de nummer 1 pan-Europese TV-zender, wordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 120,1 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen. Eurosport HD is de high definition simultaanzender van Eurosport en bereikt 7,5 miljoen huishoudens. Eurosport 2, 'the new generation sports channel', bereikt 43,5 miljoen huishoudens in 14 talen en 46 landen. Eurosportnews is Eurosports sportnieuwszender, wordt wereldwijd uitgezonden en bereikt 6,5 miljoen huishoudens. Eurosport Asia/Pacific bereikt 14 landen in die regio. Eurosport Events richt zich op organisatie, management en promotie van grote internationale sportevenementen. Eurosport's online sportplatform is Europa's meest bezochte online sportbestemming met bijna 8 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosport Mobile biedt live streaming en mobiele websites en - applicaties in 9 talen, voor sportnieuws en de laatste uitslagen. Met de Eurosport Pla yer kijkt men online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews en evenementen die níet op TV te zien zijn. Ga voor veel meer informatie over de Eurosport Groep naar eurosportcorporate.com.

-----------------------
17 juni 2010