Zeilinstituut De Bird viert 45-jarig bestaan met een open dag


HEEG, 20100618 -- Exclusief Zeilinstituut De Bird viert op zaterdag 19 juni 2010, van 12:00 tot 17:00 uur haar 45 jarige bestaan. Jong en oud kan op deze dag kennis maken met de watersport door een proefles in een laerling of een valk. Ook kan er worden meegevaren met een rondtocht over de Idzegaasterpoel met de vissermanschouw Rea Klif. Daarnaast is er een rondleiding door de zeilschool en informatie over het CWO opleidingsprogramma en bedrijfs- en groepsuitjes. Dit alles onder het genot van een hapje of drankje.

Naast de open dag krijgen kinderen van de St. Gregoriusschool uit Blauwhuis gratis zeilles. Dit zal verzorgd worden door instructeurs die worden klaargestoomd voor het komende zeilseizoen. "Zaterdag 19 juni zal dit nog onder begeleiding verlopen, maar daarna zijn ze gediplomeerd om zelfstandig les te gaan geven", vertelt Erwin Schippers, bedrijfsleider bij De Bird.
De open dag van De Bird valt samen met het Alve Marren evenement. Tijdens dit evenement zijn er in de omgeving van Heeg vele leuke activiteiten georganiseerd, die naast de open dag bezocht kunnen worden.

Zeilinstituut De Bird werd in 1965 opgericht en verzorgt sindsdien elke zomer zeilvakanties voor jong en oud. Buiten de zomer komen er veel groepen en bedrijven voor hun jaarlijkse uitje op het water. "Vele bedrijven komen hier jaar na jaar, sommige zelfs al meer dan 17 jaar" vertelt Erwin Schippers, bedrijfsleider op De Bird. "Negentig procent van alle instructeurs zijn begonnen als cursist", vervolgt hij.

Zeilinstituut de Bird





ingezonden persbericht