Internationale prijzen voor filmmaker Ton van Zantvoort


BRUSSEL, 20100619 -- Afgelopen vrijdag heeft Ton van Zantvoort de publieksprijs gekregen voor zijn film 'a BLOOMING BUSINESS' op het 'Millenium International Documentary Film Festival' in Brussel. Vorige week ontving hij ook al de prijs voor beste film gekozen door media professionals op het Internationale filmfestival 'FICA' in Brazilië.

De poëtische documentaire vertelt het schrijnende verhaal van mensen in Kenia in de bloemenindustrie. De film beleefde in 2009 zijn Nederlandse première op het 'International Film Festival Breda'. Inmiddels is de film door meer dan 40 internationale film festivals geselecteerd en vertoond en heeft van Zantvoort meerdere prestigieuze prijzen ontvangen.

Deze maand worden er nog twee korte films van hem vertoond in de Brabantse filmhuizen tijdens het Film in Brabant Festival. Daarnaast zijn 'a BLOOMING BUSINESS' en een van z'n korte films 'Lovely planet' nog te bewonderen in het Centraal museum in Utrecht, tijdens de tentoonstelling 'Recht voor zijn raap'. De tentoonstelling - in samenwerking met het Fonds BKVB - is van 19 juni t/m 12 september.

Meer informatie:
www.tonvanzantvoort.nl
www.newtonfilm.nl





NEWTON film