Plastic Heroes zetten de camping op oranje

19/06/2010 16:56

Stichting Nedvang

Plastic Heroes zetten de camping op oranje

Tenten van gerecycled plastic op Oranjecamping Dierenbos

Vinkel 19 juni 2010 - Nedvang plaatste in samenwerking met Libéma in Vakantiepark Dierenbos 500 tenten gemaakt van gerecyclede plastic verpakkingen. In het Dierenbos te Vinkel is een unieke Oranjecamping opgezet. De bezoekers slapen vannacht in opvallende oranje tenten die geplaatst zijn in de vorm van de Nederlandse leeuw.

Op zaterdag 19 juni werd in het Brabantse Vinkel een unieke Oranjecamping gehouden. In het Dierenbos volgden Oranje-supporters op een groot beeldscherm de WK-wedstrijd Nederland-Japan. De DJ bracht zowel de kleine supporters als de volwassenen al voor de wedstrijd in een jubelstemming. Na de glorieuze overwinning bleef het nog lang feest op de camping. De tenten van gerecycled plastic mogen de bezoekers op zondag mee naar huis nemen.

Met deze Plastic Heroes-tentenactie wil Nedvang (de initiator van de campagne) de aandacht vestigen op het hergebruik van plastic verpakkingsafval. Van het plastic verpakkingsafval dat u gescheiden aanbiedt kunnen namelijk prachtige nieuwe producten worden gemaakt. Ook de shirts die het Nederlands elftal draagt op het WK in Zuid-Afrika zijn gemaakt van oude plastic flessen.

Op de Oranjecamping wordt al het plastic verpakkingsafval gescheiden ingezameld.

Oranje-supporters konden een overnachting inclusief een tent van gerecycled plastic bemachtigen door op VakantieVeilingen.nl te bieden op het WK-arrangement van Libéma. De veiling was een groot succes. De camping was al snel volgeboekt.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://www.plastic-heroes.nl