Politie Zeeland


---


W-1122-2010 Diefstal auto, Middelburg
Tussen vrijdagavond 23.50 uur en zaterdagochtend 09.15 uur is een auto, die geparkeerd stond aan de Vlissingse Molenstraat in Middelburg, weggenomen.
Het betreft een paarse / aubergine kleurige Volkswagen, type Golf GTI met het kenteken DT-ZJ-47. De waarde van de auto is onbekend.

O-1123-2010 Rijden onder invloed, Goes
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.15 uur is een 26-jarige automobilist uit Temse (B), aan de Westsingel in Goes, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

O-1124-2010 Schuren opengebroken, Kapelle
Tussen vrijdagavond en zaterdagochtend zijn, aan het Donkerewegje in Kapelle, verschillende schuren / loodsen opengebroken.
Door vier personen is inmiddels aangifte gedaan. Van de schuurtjes zijn o.a. ruiten vernield. Bij één van de schuurtjes is een hekwerk vernield; bij een ander schuurtje is een paard losgelaten uit zijn box en in de stal vrijgelaten.
Van een loods is een deur opengebroken en zijn er in de loods vernielingen aangericht en gereedschap weggenomen. De banden van een trekkertje, een aanhangwagen en een caravan die in de loods stonden zijn lekgestoken. Verder is de caravan opengebroken en zijn er zakken graan opengescheurd. Het totale schadebedrag is nog onbekend.

W-1125-2010 Inbraak winkel, Middelburg
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.40 uur is er ingebroken in een winkel aan de Johan van Reigersbergstraat in Middelburg.
Uit de winkel is beeldapparatuur met een totale waarde van honderden euro's weggenomen. De toegang tot de winkel is geforceerd door vermoedelijk met een personenauto tegen de schuifdeuren en pui aan te rijden. Het totale schadebedrag is onbekend.

O-1126-2010 Aanhoudingen wegens vernieling, Zierikzee
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.35 uur zijn vier jongeren (een
21-jarige man, twee 18-jarige mannen en een 17-jarige jongen), allen uit de gemeente Schouwen-Duiveland, in Zierikzee aangehouden wegens vernieling.
Rond 04.00 uur kreeg politie Zeeland de melding dat er verschillende vernielingen waren gepleegd op de route Schuurbeque Boeijestraat, van Veenlaan, Watergang in Zierikzee. Op de kruising Grachtweg, Slingerbos bleek een markeringspaal te zijn weggenomen en een eind verder in een vuilnisbak te zijn gezet. Op de Schuurbeque Boeijestraat werd een paal verbogen en bij het tunneltje naar de van Veenlaan werd een putdeksel opengezet. In de put stonden een markeringspaal (afkomstig van de Calandweg) en een boompje (afkomstig uit de tuin van een woning aan de Schuurbeque Boeijestraat). Ook een verkeersbord wat bij het tunneltje stond werd verbogen.
Door een getuige werd gezien dat de vernielingen werden gepleegd door een groepje jongeren dat vervolgens een woning in de directe omgeving binnenging. Door de politie zijn de vier verdachten, die zich in genoemde woning bevonden, aangehouden. Zij zijn gehoord en hebben de vernielingen bekend. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.