Ingezonden persbericht

Kwalificatie GP Silverstone Engeland STIPA-Molenaar Racing GP

Veel werk voor de boeg voor STIPA-Molenaar Racing GP team

STIPA-Molenaar Racing GP team heeft na de kwalificatie van de AirAsia British Grand Prix nog veel werk voor de boeg. Rijders Randy Krummenacher en Luis Salom konden geen indruk maken tijdens de vanmiddag verreden kwalificatie. De Zwitser kwam tot een tiende startplek en zijn Spaanse teamgenoot tot een dertiende.

Het vernieuwde Silverstone circuit is geen gemakkelijk circuit om de Aprilia's RSA motoren goed af te stellen. Na diverse aanpassingen aan de vering krijgen beide rijders geen goede feedback terug van het Silverstone circuit. Door de koude weersomstandigheden is er weinig grip aanwezig en maakt het moeilijk om de grens te zoeken. In de ochtendsessie ging het goed met een zevende plaats voor Randy Krummenacher en een twaalfde plek voor Luis Salom.

In de kwalificatie sessie begonnen de STIPA-Molenaar Racing GP rijders erg sterk door in de eerste tien minuten de eerste en de tweede plaats voor zich op te eisen op de tijdlijsten. Het bijna zes kilometer lange circuit van Silverstone noodzaakt de rijders korte sessies van maximaal drie tijdronden te rijden. In het korte tijdsbestek dient de juiste afstelling gevonden te worden waarin het team op de goede weg is maar nog niet waar ze willen zijn. Doordat de baan weinig feedback geeft is het ook lastig voor de coureurs om aanwijzingen te geven aan de monteurs. Uiteindelijk wist Randy Krummenacher zich naar een respectabele tiende startpositie te rijden en Luis Salom kwam net buiten de derde startrij te staan met een dertiende plek.

Randy Krummenacher (10e, 2:16.918):

"Het was vandaag echt koud vergeleken met de vrijdag. Ik kreeg weinig feedback van de motor en er was ook weinig grip. Ik probeerde echt te pushen maar de rondetijden waren uiteindelijk genoeg voor een tiende plek. Het is niet alleen de motor maar het complete pakket. Ikzelf kan ook nog beter en we moeten nog veel werk verzetten om een goede set-up te krijgen voor de race. Ik denk wel dat we een betere afstelling zullen vinden en dan kunnen we in de race wellicht strijden voor de vijfde plek."

Luis Salom (13e, 2:17,406):

"Het is een lastig circuit om een goede afstelling te krijgen. Na verschillende aanpassingen aan de vering krijg ik nog niet het gewenste resultaat. Ik miste ook een paar keer een goede slipstream wat enorm in je rondetijd scheelt. De koude baan en de vele hobbels maken het ook niet makkelijker om een goede set-up te vinden. Ik weet dat het team hard werkt en ik weet zeker dat het morgen beter zal gaan. Ik ga in de race voor en een top 10 klassering en als dit lukt is het voor mij een geslaagd weekend!"