Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Gorinchem, 19-06-2010

WINKELDIEVEN LOPEN TEGEN DE LAMP
GORINCHEM Een 40-jarige vrouw uit Hellevoetsluis en een 33-jarige man uit Gilze zijn op 18 juni op de Krijtstraat aangehouden. Ze hadden daar bij een warenhuis een rolkoffer meegenomen zonder ervoor te betalen. Beveiligingsmedewerkers zagen het gebeuren en volgden de twee naar hun auto. Daar werden ze aangehouden en mee terug naar het warenhuis genomen en aan de politie overgedragen. In de auto werden grote hoeveelheden cosmetica, toiletartikelen en een paar blikken babyvoeding aangetroffen. De verdachten konden geen bonnetjes overleggen, waarop alles in beslag werd genomen. De man uit Gilze bleek een vreemdeling te zijn en is aan de Unit Vreemdelingenpolitie van de Politie Zuid-Holland-Zuid overgedragen.

KOPSTAARTBOTSING
GORINCHEM Drie personenautos, waaronder een taxi, zijn op 18 juni om ± 17.30 uur op de A27 in de richting van Breda tegen elkaar aangebotst. Het verkeer stond op dat moment in de file en de 62-jarige taxichauffeur uit Geldermalsen zag dat kennelijk te laat. Hij botste tegen de auto van een 22-jarige Gorinchemse. Haar auto schampte vervolgens die van een 64-jarige man uit Lochem. De vrouw is met pijn in haar nek naar het ziekenhuis vervoerd. De taxi, waar overigens geen passagiers in zaten en de auto van de vrouw raakten behoorlijk beschadigd en moesten beide weggetakeld worden.

BRANDWEER GRIJPT IN
NIEUW-LEKKERLAND Door snel ingrijpen van de brandweer van Nieuw-Lekkerland is voorkomen dat in een woning mogelijk brand is ontstaan. Brandweermensen roken een soort schroeilucht bij een woning aan de Gebroeders Schotstraat, waar op dat moment niemand thuis was. Ze aarzelden niet en gingen via een ruitje naar binnen. Er bleek een pan met melk op het vuur te staan. Het vuur werd uitgezet en de brandweer heeft de woning geventileerd. Voor de bewoners is een kaartje met tekst en uitleg in de brievenbus achtergelaten.

VERWARDE MAN
SLIEDRECHT Een 30-jarige man uit Sliedrecht is voor zijn eigen veiligheid naar een politiebureau gebracht. De man was zeer verward en maakte lawaai voor tien. Toen buren dit aan de politie meldden en agenten ter plaatse kwamen, bleek de melding terecht: in de flatwoning van de man was het een puinhoop en liep halfnaakt door zijn huis. Tegen de agenten maakte hij vervolgens seksueel getinte opmerkingen en hij drong zich aan hen op. Toen hij na meerdere waarschuwingen zich toch bleef opdringen, werd hij door een van de agenten gepepperd. Hij werd voor zijn eigen veiligheid geboeid naar het politiebureau in Dordrecht gebracht. Daar wordt bekeken hoe het met hem verder moet.