Ingezonden persbericht

Blauw Wit/Haven FD Nederlands kampioen veldkorfbal

Zeist, 19 juni 2010
Op zaterdag 19 juni 2010 vond bij PKC te Papendrecht de UCS/LukassenBoer Nationale Korfbaldag plaats. In de finale om het Nederlands kampioenschap Hoofdklasse veldkorfbal won Blauw Wit/HavenFD de finale van PKC/LukassenBoer met 18- 21 (rust 9-10).

Marc Broere tekende voor de 1-0 en 2-0 voor Blauw Wit. Ook de grootste voorsprong van Blauw Wit in de eerste helft, de 3-6 kwam uit handen van Broere. PKC kon het verschil bij rust verkleinen tot 9-10. Na rust kwamen de Amsterdammers duidelijk beter uit de startblokken. Via 10-12 liep het team uit naar 11-18. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Ook invallers Ilona van Eijk en Leon Simons konden die achterstand niet meer ongedaan maken. In het hectische laatste kwartier pakte Blauw Wit-coach Jan Niebeek nog een gele kaart. Scheidsrechter Ronald Buis floot af bij 18-21.
Overzicht uitslagen:
PKC/LukassenBoer - Blauw Wit/HavenFD:       18-21
AW-DTV A1 - PKC A1:                             16-12

SKF B1 - Swift (M) B1:                          9-8

TOP C1 - Antilopen C1:                      9-10

AW-DTV verslaat PKC A1
In een wedstrijd waarin beide teams niet veel voor elkaar onder deden, greep AW-DTV uit Amsterdam de titel bij de A-jeugd. Het begin van de wedstrijd deed vermoeden dat het een doelpuntrijk exemplaar zou worden, de eerste goals vielen snel na elkaar. Ook scheidsrechter Koppert deed een duit in het zakje door de spelers kort te houden en veel vrije ballen en strafworpen toe te kennen. Toch kwam ook de A-jeugd vandaag niet verder dan 8-6 bij rust, in het voordeel van AW-DTV. Die voorsprong had ruimer kunnen zijn, maar AW-DTV verzuimde een vrije kans onder de korf af te ronden.

Na rust bleef AW-DTV aan de goede kant van de score. Het liep meteen uit naar 10-6 en 12-8. PKC/LukassenBoer had moeite om lange aanvallen te spelen, hun rebound legde het vaak af. Bij 13-12 was de club uit Papendrecht het dichtstbij, maar kon niet voorkomen dat AW-DTV uitliep naar 16-12. Mick Snel was de topscorer van de wedstrijd met 6 goals.

SKF pakt titel in B-finale
Op de UCS/LukassenBoer Nationale Korfbaldag heeft SKF de finale van de B-jeugd gewonnen van Swift uit Middelburg. De basis voor de overwinning werd in het begin van de eerste helft al gelegd. Binnen korte tijd stond er een 1-5 voorsprong op het scorebord voor SKF. Daarna kwam er redelijk de klad in de wedstrijd. Swift en SKF maakten er beiden voor de rust nog 2: 3-7.

Na de rust scoorde SKF meteen en maakte duidelijk dat het de wedstrijd niet uit handen wilde geven. Toch maakte Swift het de club uit Veenendaal nog erg lastig. Het scoorde 4 maal op rij en kwam terug tot 7-8. Robert Hofland gaf SKF weer wat lucht door van afstand te scoren. Naomi Zuidweg maakte nog de 8-9 maar de tijd was nog te kort om een verlenging af te dwingen.

Antilopen wint C-finale op LukassenBoer/UCS NKD
Antilopen C1 heeft in Papendrecht tijdens de Nationale Korfbaldag de C-finale gewonnen van TOP C1. De ploeg uit Sassenheim had de hele wedstrijd licht de overhand, Antilopen moest steeds gelijkmaken om bij te blijven. Vlak voor rust nam TOP weer een voorsprong; 4-5. In de tweede helft ging de wedstrijd nog steeds gelijk op, tot 8-8. Daarna trok Antilopen voorzichtig de wedstrijd naar zich toe. Duco Langenberg en Marten Hiensch maakten 10-8 voor Antilopen en alleen Sabine Kruijt kon via een kleine kans nog wat terugdoen: eindstand 10-9.