Ingezonden persbericht

Persbericht

Alkmaar, 19 juni 2010

4e Plus Wandel4Daagse Alkmaar succesvol verlopen

- Regio Alkmaar sluit evenement in hart -

De 4e editie van de Plus Wandel4Daagse Alkmaar is geëindigd in een groot feest op het Waagplein, midden in het centrum van Alkmaar. 7.248 Wandelaars en 36 Businessteams schreven zich in voor dit wandelevenement dat werd gehouden van 16 tot en met 19 juni. Organisator, Stichting Sportevenementen Le Champion, én de vele duizenden deelnemers merkten dat de regio Alkmaar deze meerdaagse echt in zijn hart heeft gesloten.

Alkmaar en omgeving hebben de 4e Plus Wandel4Daagse Alkmaar de afgelopen dagen met veel liefde omarmd. Dat bleek bijvoorbeeld uit de belangloze bijdrage van vele bewoners, muziekverenigingen, scoutinggroepen en verenigingen die allen op eigen wijze hun steentje bijdroegen. En de wandelaars profiteerden van de ongelooflijke sfeer die er vier dagen lang op en langs het parcours te proeven was. De muziek die geïmproviseerde muziekbandjes ten gehore brachten, deden de passerende wandelaars midden op straat doen dansen. Er werden snoepjes uitgedeeld, vlaggen wapperden en op de extra rustpunten werd koffie geschonken. En zo is deze 4e editie van de Plus Wandel4Daagse Alkmaar ook een beetje van de betrokken inwoners Alkmaar en omgeving geworden. Ook nationaal wordt er steevast rekening gehouden met dit nog jonge evenement nu het een definitieve plek op de wandelkalender heeft veroverd. Deelnemers uit Noord-Holland en van ver daarbuiten toonden zich laaiend enthousiast over de organisatie, de vele vrijwilligers en over het schitterende landschap waar zij vier dagen lang kennis mee maakten. Zo liepen de deelnemers ook over een deel van het Noord-Hollandpad, paradepaardje van de Provincie Noord-Holland, grote partner van het evenement. Het beroemde pad was een van de trekkers.

Met de groeiende populariteit van de wandelsport en het stijgen van de deelnemersaantallen, dit jaar 1.500 wandelaars meer dan in 2009, gaat de organisatie in overleg met de verschillende gemeentes om de groeimogelijkheden op het parcours te bekijken en de veiligheid van de deelnemers te waarborgen in de toekomst.

In 2011 staat het lustrum op het programma, vijf jaar Plus Wandel4Daagse Alkmaar, wat een spectaculaire en feestelijke editie beloofd te worden.

Afgelopen dagen werd ook bekend dat hoofd- en titelsponsor Plus Magazine, het tijdschrift dat zich richt op 50 plussers, zich weer voor enkele jaren aan het wandelevenement verbindt.

De 5e Plus Wandel4Daagse Alkmaar wordt in 2011 gehouden van 15 tot en met 18 juni.

---

Noot aan de redactie (