Tom Coronel

19 Juni 2010

Verkeerde bandenkeuze kost Tom Coronel top 10 klassering

"Gegokt en verloren", dat was de eerste reactie van Tom Coronel na de kwalificatietraining voor het FIA WTCC op het circuit van Zolder. Coronel leek op een vochtige baan zeker van een top 10 klassering en bewaarde daarom een set verse banden voor het tweede deel van de sessie. Helaas voor de SEAT coureur droogde de baan tegen het eind van de sessie op waardoor er een aantal coureurs onder zijn tijd door gingen. Hierdoor miste Coronel zijn veilig gewaande top 10 klassering en kon daarom niet deelnemen aan het tweede deel van de sessie. Coronel zal de eerste van de twee races morgen als elfde aanvangen.

Foto: Frits van Eldik

"Misschien iets teveel blufpoker. Ik dacht dat we zeker waren van de top 10. Dat ging mis toen de baan verder opdroogde", aldus Tom Coronel die de hoop voor een goede klassering nog lang niet heeft opgegeven. "Morgen moet het goed komen. We zitten er het hele weekend al goed bij. En daarbij heb ik natuurlijk door mijn misser van vandaag nog wel een extra set verse set banden voor de race. Mijn strijdplan voor morgen is eigenlijk simpel. In de eerste race zover mogelijk naar voren komen, om in de tweede race voor het podium te knokken", aldus Coronel.

Dat de SEAT Leon TDI het goed doet op het circuit van Zolder bleek wel uit de pole position van Coronel's teamgenoot Gabriele Tarqiuni. De regerend wereldkampioen pakte pole position voor zijn SEAT SR-Sport collega Jordi Gene.