Gemeente Beek


Beekse Veteranendag 20 juni

Lokale Veteranendag voor alle Beekse veteranen

Â

Zoals elk jaar zal er ook dit jaar weer een Beekse Veteranendag georganiseerd worden, en wel op 20 juni 2010. Het hoofddoel van de dag is om bekendheid met en waardering voor onze oude en jonge veteranen te bewerkstelligen. Vandaag de dag kennen we namelijk niet alleen de Tweede Wereldoorlog, Korea- en Indië-veteranen, maar bijvoorbeeld ook veteranen die hebben gediend in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak of Afghanistan.

Â

30-jarig jubileum COBMI

Â

De Veteranendag van 20 juni a.s. staat tevens in het teken van de viering van het 30-jarig jubileum van de COBMI (Contact Beeker Militairen Indonesië). Dit jubileum is voor het bestuur van COBMI een gelegenheid om hun doelstelling om te bouwen tot een contact voor alle veteranen, en niet alleen de Indië- en Nieuw Guinea veteranen.

Â

Speciaal programma

Â

Vanwege het feit dat de Veteranendag dit jaar tevens in het teken staat van de viering van het 30-jarig jubileum van de COBMI, zal er een speciaal programma voor deze dag worden samengesteld. Wij mogen ons o.a. verheugen op een optreden van de Drumfanfare Koninklijke Luchtmacht in het Asta Cultuurcentrum en een tentoonstelling van legervoertuigen op de Markt.

Â

Oproep

Â

Een aantal van de in Beek woonachtige veteranen is bij de gemeente bekend, en wordt net als vorig jaar wederom uitgenodigd voor de viering van de lokale Beekse veteranendag op het gemeentehuis. Maar dat zijn ze lang nog niet allemaal! We willen ook dit jaar weer via de media Beekse veteranen oproepen zich aan te melden bij de gemeente Beek voor de Beekse veteranendag. Dit kan door een e-mail met uw naam- en adresgegevens te sturen aan info@gemeentebeek.nl, o.v.v. Veteranendag of door de antwoordcoupon (te downloaden onderaan deze pagina) aan ons te retourneren. Wij stellen het op prijs wanneer u dit voor 1 juni as. doet.

Â
De gemeente Beek is trots op al haar veteranen en wil hier dan ook bijzondere aandacht aan schenken!

Te downloaden:

* Nederlandse_Veteranendag_20_juni_aanmelding.pdf (11,58 KB)