Gemeente Beek


Militaire openluchtshow en concert Drumfanfare Koninklijke Luchtmacht

tijdens Veteranendag / 30 jaar COBMI Beek

Op zondag 20 juni a.s. vindt in Beek voor de vierde keer de lokale Veteranendag plaats. De Veteranendag is een eerbetoon aan alle Beekse veteranen - jong en oud, man en vrouw - die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. De Veteranendag staat dit jaar tevens in het teken van de viering van het 30 jarig jubileum van COBMI (Contact Beeker Militairen Indonesië). Vanwege dit feit is er een speciaal programma voor deze dag samengesteld, waaronder een openluchtshow van legervoertuigen en -kampement op de Markt en een concert van de Drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht.

Militaire openluchtshow op de Markt

Naast een ontvangst en programma voor de Beekse Veteranen, is er op de Markt in Beek ook vanalles te zien voor overige belangstellenden. Tussen 12.00 en 17.00 uur vindt er een bijzondere openluchtshow plaats. Met dank aan MDKL (Materieel Dienstplichtigen Koninklijke Landmacht) kunnen belangstellenden ca. 10 militaire voertuigen bewonderen en is een legerkampement opgeslagen met o.a. een militaire EHBO post, een verbindingspost met telefooncentrale en een mobiele veldkeuken.

Concert Drumfanfare Koninklijke Luchtmacht

Ter gelegenheid van de Beekse Veteranendag en het 30-jarig bestaansfeest van COBMI geeft de Drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht zondagmiddag 20 juni om 15.00 uur een relatieconcert in het Asta Cultuurcentrum in Beek. Het concert is ook gratis toegankelijk voor belangstellenden. Kaarten kunnen, zolang de voorraad strekt, via e-mail of telefonisch worden aangevraagd bij de gemeente Beek: tel.nummer: 046 - 43 89 222, e-mail info@gemeentebeek.nl (onder vermelding van naam, adres en aantal kaarten. Maximaal 4 kaarten per adres).
Â