Gemeente De Marne


Vernieuwde dienstregeling Lijn 68 Leens - Winsum

Met ingang van zondag 20 juni gaat een nieuwe dienstregeling in voor Lijn 68 tussen Leens en Winsum. Lijn 68 rijdt via een tiental dorpen, waaronder Baflo, Pieterburen en Kloosterburen. Deze lijn heeft een belangrijke ontsluitende functie voor de dorpen en biedt in Winsum aansluiting op de trein naar en van Groningen. Lijn 68 is ook belangrijk voor toeristen die Pieterburen willen bezoeken voor de zeehondencrèche of als startpunt van het Pieterpad.

De nieuwe dienstregeling heeft een flink aantal verbeteringen. De capaciteit wordt vergroot door de inzet van 15-persoonsbussen, Er komen meer ritten naar Leens, de dienstregeling heeft een duidelijker patroon en er komt wat meer ruimte in de dienstregeling zodat de chauffeur meer tijd heeft voor serviceverlening. De bussen zijn goed toegankelijk, ook voor rolstoelers. Een reis met een rolstoel moet vooraf worden gereserveerd bij de vervoerder.

Voor scholieren, forensen, inwoners van de dorpen die willen winkelen en ook voor toeristen vormen deze maatregelen een aanzienlijke verbetering. De folder met de beknopte dienstregeling en informatie over Lijn 68 wordt langs de route huis-aan-huis verspreid en is onder andere verkrijgbaar bij de vervoerder in de bus, bij de VVV, gemeente en bibliotheek. De complete dienstregeling is te vinden op de website van Qbuzz, www.qbuzz.nl of via www.9292ov.nl.

Lijn 68 gratis uitproberen
Tussen 20 juni en 22 augustus kunnen reizigers Lijn 68 uitproberen door een bon uit de folder in te vullen, waarmee ze vervolgens bij de chauffeur een gratis uitprobeerkaartje voor Lijn 68 kunnen krijgen. De vernieuwde dienstregeling is mede tot stand gekomen dankzij de goede samenwerking tussen UVO Vervoer, Gemeente De Marne, Gemeente Winsum en OV-bureau Groningen Drenthe.

Leens, 17 juni 2010.