NCRV

Schepper & co - radio

Goud in Schepper & Co

Zondag 20 juni
15.00 uur, Radio 5

Schepper & Co komt deze keer rechtstreeks vanuit Museum Catharijneconvent in Utrecht, waar op dit moment de tentoonstelling âGoudâ te zien is. Het ene deel van de tentoonstelling laat de verschillende functies van goud zien: beschermen, sieren en klinken. Een combinatie van gouden religieuze voorwerpen en nieuwe profane gouden attributen.

Het andere deel van de tentoonstelling laat veertien schilderijen zien van hedendaagse kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de bijbeltekst âkostbaarder dan goudâ, Job 28 vers 19. De kunstenaars zijn genomineerd voor de Vermeulen Brauckman Kunstprijs, die in september bekend gemaakt wordt.

Gasten in deze uitzending zijn: Marc de Beyer, en Tanja Kootte, beiden conservatoren en samenstellers van de tentoonstelling; Jacob J. Roosjen, edelsmid; prof.dr. Claudine Chavannes-Mazel, hoogleraar kunstgeschiedenis; Bart Robbers, voorzitter van de Vermeulen Brauckman Stichting; Willem Schouten en Frans Franciscus, kunstenaar en beiden genomineerd voor de Vermeulen Brauckman Kunstprijs.