20 succesvolle pro jecten over seksuele diversiteit gebundeld

18/06/2010 10:22

MOVISIE

'Seksuele diversiteit: hoe anders mag je zijn?', zo luidde het thema van de MOVISIE Diversiteitsprijs 2009. Een selectie van 20 van de 37 projecten die in 2009 in de race waren voor de Diversiteitsprijs zijn gebundeld in een bijzonder boekje met gelijknamige titel. De projecten laten elk op hun eigen manier zien dat het prima is om 'anders' te zijn.

Vernieuwend

In de publicatie 'Seksuele diversiteit: hoe anders mag je zijn?' staan 20 vernieuwende initiatieven die op een positieve manier invulling geven aan seksuele diversiteit op lokaal, regionaal of landelijk niveau. Bijvoorbeeld: een maatjesproject voor homoseksuele asielzoekers, een spel 'Wie van de drie is homo?' voor scholen, een samenwerkingsverband van Marokkaanse en lesbische meiden, een borrel voor roze buurtgenoten in Amsterdam en een vooroordelenvoetbalteam dat homoseksualiteit in de sport aan de orde stelt.

Inhoud publicatie

Het boekje dient als inspiratie voor beroepskrachten én vrijwilligers bij scholen, gemeenten, welzijnsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties, opdat zij extra aandacht schenken aan (de acceptatie van) seksuele diversiteit. Per project wordt kort beschreven wat de formule is, wat het project oplevert, met wie er is samengewerkt en wat de kosten zijn. Verder vindt de lezer bij elk project handige tips én een webadres voor meer informatie. Annie Oude Avenhuis, projectleider bij MOVISIE: "Het is erg belangrijk dat er binnen onze maatschappij ruimte is voor mensen die 'anders' zijn. De projecten in dit boekje laten stuk voor stuk zien dat deze ruimte er wel degelijk is en gecreëerd kan worden."

Feestelijke presentatie

De publicatie wordt gepresenteerd in aansluiting op het debat 'Dames, heren of anderen?' dat op 20 juni 2010 vanaf 20.00 uur plaats vindt tijdens het MidZomerGracht Festival in Utrecht. Marischka Verbeek van boekhandel Savannah Bay krijgt het eerste exemplaar aangeboden.

Bestelinformatie

De publicatie 'Seksuele diversiteit: hoe anders mag je zijn?' is te bestellen via www.movisie.nl/publicaties. Via deze website kan de publicatie ook gratis gedownload worden.





http://www.movisie.nl