Ingezonden persbericht


Zondag 20 juni

Grote Kerk, Oudestraat 26, Veere

Entree: 15 / 12 euro

Fortuna met 'Adieu des bons vins'

Werk van Dufay en Ciconia plus tijdgenoten als Landini

In dit programma volgt het internationale, maar in de kern Nederlandse oude muziek-ensemble Fortuna het voetspoor van twee Noordelijke componisten uit de veertiende eeuw, die in Italië carrière maakten: Johannes Ciconia en Guillaume Dufay. Het resultaat is 'Adieu ces bons vins', een programma met grensverleggende muziek waarin moeiteloos geschakeld wordt van Vlaamse nieuwjaarsliederen, via Italiaanse liefdesliederen naar Franse chansons en viceversa.

Fortuna bestaat uit Jacqueline Dubach (artistieke leiding & consortfluiten), Hilde Van Ruymbeke (sopraan), Christopher Kale (tenor), Elly van Munster (luit) en Jonathan Talbott (vedel).

Zondag 13 juni, 15.30 uur

Grote Kerk, Oudestraat 26, Veere

Entree: 12 / 10 euro

Frederic Voorn

Met werk van Prokofiev, Janacek, Mompou en Voormolen

Frederic Voorn is pianist, componist en maakt iedere zaterdag op Radio 4 voor de VARA het programma "Pianistenuur". Als iemand meer dan gemiddeld op de hoogte is van dit metièr, dan is het deze pianist wel.

Gepokt en gemazeld door niet de eerste en zeker wel de beste leraren als Jan Wijn en Haakon Austbö, treedt Voorn in Veere voor het voetlicht met enkele hoogtepunten uit de modern-klassieke muziek. Met name Janacek's 'On an overgrown path' uit 1901 is daadwerkelijk een klassieker en wonderschone muziek en passant. De bonus bestaat uit 'Tableaux des Pays-Bas' uit 1919 van de in Veere woonachtige componist Alexander Voormolen, waarin een hoop Veerse stadsgeluiden verwerkt zijn, onder andere het carillon van het stadhuis. Een buitenkans om dit zelden gespeelde stuk te kunnen beluisteren.




Ingezonden persbericht