Ingezonden persbericht



---



**************************** PERSBERICHT *************************************

Lenny Kuhr goes classic

Het Openluchttheater Valkenburg presenteert op zondagmiddag 20 juni om 15.00 uur een bijzonder concert van Lenny Kuhr. De titel van het concert luid Troubadours van alle tijden en neemt het publiek mee op een reis door duizend jaar muziek en zang. Verrassend, afwisselend, kleurrijk. Een onorthodoxe ontmoeting tussen een zangeres, een gambist en een pianist: Lenny Kuhr, Ralph Rousseau en Frans de Berg. Een programma waarin Lenny Kuhr ook haar klassieke kant laat zien. Lenny Kuhr? Klassiek? Jazeker.

De zangeres, die ooit voor Nederland het songfestival won (toen de wereld 'nog goed was'), heeft een betoverend programma samengesteld, Troubadours van alle tijden, een reis door duizend jaar muziek en zang in honderd minuten. Een prikkelende ontmoeting vol weemoed en levensvreugde. Samen met gambist Ralph Rousseau (vorig jaar winnaar van de Edison Klassiek) en pianist Frans de Berg presenteert ze een programma, waarin ze put uit de eeuwenlange geschiedenis van het 'chanson', het lied. Van de tijd van de troubadours (de elfde eeuw), via Frans Schubert naar de Franse chansons en het hedendaagse werk van Lenny zelf. Geplaatst in de bijzondere en betoverende setting van het Openluchttheater in Valkenburg kan het niet anders dan dat weemoed en levensvreugde je bij de keel grijpen.

De pers over Lenny Kuhr:
Gazet van Antwerpen, Herman den Doninck:
"een avondje Lenny Kuhr is van een niveau dat je nog zelden tegenkomt in de Nederlandstalige muziek." Nederlands Dagblad, Herman Veenhof:
"Muziek, tekst en zang rijzen tot grote hoogten."
NRC Handelsblad, Henk van Gelder:
"een geraffineerd samenspel van gitaren, piano en (soms) accordeon."

Openluchttheater Valkenburg
Openluchttheater Valkenburg is het oudste en mooiste openluchttheater van Nederland. In het theater, aan de voet van de Cauberg, komen tijdens de zomermaanden kunst, cultuur en natuur samen in een sfeervolle setting.

Voor meer informatie en tickets: www.Openluchttheater-Valkenburg.nl

**********************************EINDE PERSBERICHT ******************************

Informatie voor de pers (