Nederlandse Barbecue Kampioenschappen 2010


Dit jaar begint de zomer toch echt een dag eerder, met de grootste barbecue show van Nederland

BENNEKOM, 20100330 -- Op zondag 20 juni 2010 valt het startschot voor het Nederlands Kampioenschap Barbecue. Op deze dag zijn alle liefhebbers van buiten koken en buiten eten uitgenodigd voor deze unieke kookwedstrijd tijdens Landleven Dagen op Landgoed Heukelom in Bennekom

Deelnemers aan het kampioenschap meten hun barbecue kunsten door in vijf wedstrijd categorieën het lekkerste barbecue gerecht te bereiden. Smaak, bereiding, creativiteit en presentatie worden beoordeeld door een strenge jury. Er zijn geldprijzen te verdienen en de internationaal erkende titel Nederlands Barbecue Kampioen 2010 (Dutch Grand Champion). De basisingrediënten en voor alle deelnemers een werkruimte op het wedstrijdterrein, worden door de wedstrijdorganisatie aangeboden. Iedere deelnemer zorgt voor eigen barbecues, kookgereedschappen en de ingrediënten voor de lekkerste recepten. Ga naar www.nkbbq.nl voor een aanmeldformulier en het wedstrijdreglement.

De Nederlandse Barbecue Kampioenschappen is een vierdaags buitenevenement dat al vanaf donderdag 17 juni de ontmoetingsplaats is voor hobby (buiten)koks uit heel Europa. De mooiste barbecues zijn te bewonderen en er zijn doorlopend demonstraties en barbecue workshops. Na de opbouw van het wedstrijdterrein is er op zaterdagavond 19 juni voor alle deelnemers en hun supporters een barbecue-borrel.

De grootste barbecueshow van Nederland wordt georganiseerd door de Nederlandse Barbecue Stichting. De Nederlandse Barbecue Stichting bestaat sinds 2008 uit een bestuur en groeiende groep vrijwilligers die een gezamenlijke hartstocht voor barbecue delen. Ons motto is plezier in buiten koken en verbroedering door lekker eten. Dit jaar heeft de Nederlandse Barbecue Stichting zich aangesloten bij de World Barbecue Association (WBQA) om meer Nederlanders aan internationale barbecue evenementen te laten deelnemen zoals het Wereldkampioenschap in Duitsland in 2011.