Ingezonden persbericht



Boele P. Ytsma wandelt acht dagen met
lezers en critici rond verschijning nieuwe boek

Zoetermeer, juni 2010

Op 20 juni start schrijver Boele P. Ytsma, bekend als de 'twitterende dominee', een achtdaagse wandeling van het Muiderslot naar een herberg in Vollenhove. Aanleiding is de verschijning van zijn nieuwe boek Authentiek bij Uitgeverij Meinema. Tijdens de tocht wil hij wandelend in gesprek gaan met lezers en critici. Ytsma zoekt Tochtgenoten: wie dat wil, kan een stukje van de tocht met hem meelopen.

Van Boele P. Ytsma verschijnt in juni een boek over zoekers die onderweg zijn naar God: Authentiek - de zoeker en het verlangen. Om deze reis zichtbaar te maken loopt hij te voet door het 'nieuwe land'. Bijna 180 kilometer 'Pionierspad' door Flevoland: van het Muiderslot tot aan een herberg in Vollenhove.

'Oecumenisch statement'
Ytsma krijgt gezelschap van minimaal 40 tochtgenoten van zeer divers pluimage. Elke dag zullen bekende en minder bekende gasten Ytsma vergezellen. Uit de wereld van de kerk hebben zich al diverse wandelaars gemeld: Daniel de Wolf (Thugz Church, Rotterdam), ds. De Fijter (oud voorzitter PKN), Klaas Hendrikse ('atheïstische dominee'), Jos Douma (schrijver en vrijgemaakt-gereformeerd dominee), Tom Mikkers (Remonstrantse Broederschap), Wies Houweling (Nederlandse Protestantenbond), Klaas van der Kamp (Raad van Kerken), Marnix Niemeijer (directeur Tear) en broeder Hugo (Rooms Katholiek kluizenaar). De lijst wordt dagelijks langer. Ytsma is blij met de dynamiek die ontstaat. Hij noemt het op zijn weblog 'Zoekend Geloven' inmiddels een 'oecumenisch statement'.

Tochtgenoten gezocht
Wie dat wil kan een stukje van de tocht meewandelen. Op internet is de tocht op een kaart te volgen en kun je instappen waar je wilt. Op zijn weblog www.zoekendgeloven.nl is Ytsma de veertig dagen tot aan het begin van de tocht aan het aftellen met een reeks van 40 korte stukjes. Met Twitter en blogs, podcasts en zelfs een sms-dienst zal Ytsma verslag doen van zijn tocht.

Boek digitaal beschikbaar
Vanaf 14 juni is hoofdstuk 2 van het boek van de site www.boekencentrum.nl te downloaden. De overige hoofdstukken komen gedurende de wandeling online en kunnen daar gratis gedownload worden. Op de eerste wandeldag wordt hoofdstuk 3 geplaatst. De andere hoofdstukken komen tot het einde van de tocht elk een dag online.

Boele Ytsma
Boele Ytsma Boele P. Ytsma studeerde theologie aan de Evangelische Hogeschool te Amersfoort en de Vrije Universiteit. Hij was met zijn vrouw Heleen oprichter en leider van bezinningshuis Beth Tikwah. Momenteel is Ytsma een veelgelezen blogger op zoekendgeloven.nl, pastor in de Protestantse Kerk van Nederland en actief in de emerging church-beweging. Bij Boekencentrum Uitgevers verscheen eerder Van de kaart. Manifest van een gepassioneerd twijfelaar (2009).


Noot voor redacties
Noot voor de redactie /