Ingezonden persbericht



Gratis hiphop snoep in het Zuiderpark Den Haag

Statement vanuit de Haagse hiphop scene omtrent annulering Snoop Dogg

Het Haags Pop Centrum organiseert samen met Stichting Aight aanstaande zondag 20 juni een hiphop jam op het Skatepark Zuiderpark in Den Haag. Hier zullen verschillende rappers, acts en MC's optreden en gratis snoep uitdelen. Dit om te laten zien dat hiphop niet tot een grimmige sfeer leidt, maar juist tot verbroedering en respect. Hiermee hopen de liefhebbers van hiphop in Den Haag te laten zien dat Snoop Dogg alsnog op Parkpop moet kunnen optreden.

Er heerste een grote teleurstelling toen bekend werd dat hiphop vedette Snoop Dogg toch niet op Parkpop zou verschijnen. Waarom de 'Grote Drie' (de Burgemeester, Openbaar Ministerie, Politie Haaglanden) besloten heeft deze spectaculaire act te verbieden, is in principe nog onduidelijk. De aangegeven reden was dat de hiphop titaan een bepaalde negatieve en grimmige sfeer met zich mee zou kunnen brengen, wat voor Europa's grootste familiefestival ten nadele zou kunnen zijn. Maar Parkpop en zijn verwachte vijfhonderdduizend bezoekers zullen hierdoor een fantastische act missen. Bovendien is dit funest voor het open karakter van het evenement, iets wat Parkpop juist maakte tot een algemeen en voor iedereen toegankelijk festival. Het was natuurlijk te verwachten dat de Haagse muziekscene het hier niet bij zou laten zitten.

Juist nu is de hiphop scene in Den Haag zich aan het ontplooien tot een serieus te nemen fenomeen. Steeds meer Haags hiphoptalent laat zich vanuit onverwachte hoek zien op de Haagse podia, tot genoegen van de Haagse muziekscene en diens bezoekers.

Hiphop in Den Haag is volop in ontwikkeling. Het is een scene waar talent, skills en respect de boventoon spelen. Het leidt tot verbroedering en wederzijds contact, ook waar dat soms niet mogelijk werd geacht. Hiphop brengt culturen bij elkaar en kan een bruggenbouwer zijn. Daarom wordt stigmatisering niet gewaardeerd door de Haagse hiphop scene en is een actie zoals op zondag 20 juni in het Zuiderpark onvermijdelijk..

Locatie: Skatepark Zuiderpark

Entree : gratis

Aanvangstijd: 20:00

Wordt mede mogelijk gemaakt door:

Haags Pop Centrum

Stichting Aight

Stichting PIP

Haags Hiphop Centrum

Musicon

Stichting Net een beetje meer

Shoot Me Festival

Langweiligkeit


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht