Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - DEN HAAG, DINSDAG 1 JUNI 2010

Staff Benda Bilili: muziek met een no-escape swing die overal de boel op zijn kop zet!

Concert van de Congolese groep Staff Benda Bilili

DATUM: ZONDAG 20 JUNI 2010
TIJD: 15.00 UUR
LOCATIE: THEATER DE REGENTES

In aanloop naar de viering van 50 jaar Congolese onafhankelijkheid, organiseren Kosmopolis Den Haag en Theater De Regentes op zondagmiddag 20 juni een Afrikaans programma met een concert van de fenomenale Congolese groep Staff Benda Bilili.

Concert: aanvang 16.00 uur
Staff Benda Bilili speelt vanuit zelfgebouwde driewielers op een junkyard-instrumentarium van conservenblikken en versleten gitaren. De dakloze en gehandicapte muzikanten hielden zich jarenlang op rond de dierentuin van hoofdstad Kinshasa, waar ze op straat muziek maakten. Toen ze in 2009 ook buiten het Afrikaanse continent werden ontdekt, werd de band in korte tijd een sensatie bij zowel wereld- als popmuziekkenners. De plaat Très Très Fort bevat mooie Afrikaanse ballades, catchy rumba, reggae en funk, maar natuurlijk ook het verhaal daarachter; de polio en de levensnood in Kinshasa. Ze maken deze zomer een Europese tour en doen o.a. Lowlands aan. Het belooft een spetterende afsluiting van het seizoen te worden!

Voorprogramma: aanvang 15.00 uur
Het concert in Theater de Regentes wordt omlijst met een programma met onder meer Alphonse Muambi, schrijver van het boek Democratie kun je niet eten en een verslag van theatergroep OMSK, het gezelschap van theatermaker Lotte van den Berg, dat vanaf juni voor vier maanden in Kinshasa aan het werk is. Ook is er hedendaagse Afrikaanse beeldende kunst te zien van Galerie Chiefs and Spirits.

Informatie
Randprogramma: gratis toegang / Concert: ¤ 17,50
Theater De Regentes - Weimarstraat 63 - Den Haag
Reserveren: T 070-3637798 of via website: www.deregentes.nl