Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Galerie Smarius/Steven Sterk, Gorredijk, 7 juni 2010

Werk van Jan Nauta verrast en verovert:
kasten, objecten en panelen

Zondag 20 juni opent Steven Sterk de expositie van Jan Nauta (Gorredijk,1951) bij Galerie Smarius/Steven Sterk te Gorredijk. Naast zijn panelen en objecten is het de eerste keer dan Nauta zijn kasten toont.

Steven Sterk:"Het werk van Jan Nauta is niet zo maar te plaatsen in een stroming. Nauta is een autodidactische kunstenaar die niet gevormd is door een academie maar door het zien, kijken, beleven en worstelen met het materiaal en het kunstenaarschap. In de geïsoleerde ontwikkeling van een kunstenaar is er minder invloed te bespeuren van leraren en hun stromingen of door medestudenten die elkaar kunnen versterken maar ook elkaar kunnen beïnvloeden met een - vaak achteraf beredeneerde- modieuze besmetting van de expressie. Hiermee past Jan Nauta in een autodidactische traditie die Friesland kenmerkt met kunstenaars als Sjoerd de Vries, Jentsje van der Sloot, Boele Bregman en Gerrit Benner. De exposities van Jan Nauta is tot en met zondag 25 juli 2010 bij Galerie Smarius/Steven Sterk, Hellingbaas 1, 8401 JH Gorredijk te zien. Tevens is werk in stock te zien van de kunstenaars die de galerie vertegenwoordigt, waaronder: Hans Klein Hofmeijer, Anke Roder, Christiaan Kuitwaard, Sjoerd de Vries, Tjibbe Hooghiemstra, Maria Jager, Henk van den Bosch en Jantien Jongsma.

N O O T V O O R D E R E D A C T I E

Als bijlage ontvangt u het volledig persbericht.
Het beeldmateriaal kunt u vrij van rechten publiceren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Smarius, galeriehouder: 06-10595904

Met vriendelijke groet,
Marcel Smarius, galeriehouder

Galerie Smarius/Steven Sterk

Hellingbaas 1 8401 JH Gorredijk
T 0561-499566, M 06-10595904

E info@galeriesmarius.nl, www.galeriesmarius.nl
Kunstkoopregeling

Nederlandse Galerie Associatie
Art Amsterdam