Ingezonden persbericht


Persbericht juni 2010

Langste dag literair gekleurd in De Kruidhof

In het jubileumjaar van De Kruidhof staan de 17 thematuinen meer dan ooit tevoren in het teken van hedendaagse kunst. Zondagmiddag 20 juni komen 7 hedendaagse kunstenaars/schrijvers/dichters uit het noorden van het land naar De Kruidhof voor een bijzonder programma met literaire langste dag gedichten. De Veelzijdig kunstenaar Jan Ketelaar uit Drachten heeft speciaal voor deze gelegenheid, Nyk de Vries, Tsead Bruinja, Delia Bremer, Ria Westerhuis, Peter Pot en Jan Kuipers Alma, allen schrijvers/dichters, uitgenodigd om tussen de coulissen van de botanische tuin op geheel eigen wijze een programma van literaire gedichten, teksten en muziek voor een interactief informeel publiek te brengen.

Jan Ketelaar exposeert met enkele grote werken in de geneeskrachtige kruidentuin. Ketelaar werkt veel met ijzer, maar heeft ook een bijzonder marmeren beeld geëxposeerd. Sinds zijn exposities in New York in 2009 is Ketelaar een bekende Fries geworden die naast zijn zeer herkenbare kunstwerken ook poëtische werken maakt. De poetische werken blijven in Nederland en Belgie niet onopgemerkt. Zo werd Ketelaar in 2009 derde bij het nationale kampioenschap Poetry Slam in Utrecht, een voordrachtwedstrijd voor podiumdichters met een vakjury en een applausmeter. Ketelaar; "Doordat ik me meer en meer in de literaire wereld begeef kom ik mensen tegen die prachtig werk leveren. Het prorgamma wat ik voor De Kruidhof heb samengesteld lijkt mij te passen bij de tuin. We maken er een bijzondere middag van."

De literaire langste dag activiteit begint om 15:00 uur en zal in vier bedrijven door ceremoniemeester Pieter Kleinjan worden geleid. Muziek is akoestisch van de band van Peter Pot. Kaarten inclusief 2 consumpties en eenvoudige hapjes verkrijgbaar aan de balie.E 10,-