Gemeente Heemskerk


zondag, 13 juni 2010

Grenzeloos geluiddag 20 juni in Broekpolder

Op zondag 20 juni vindt de opening van 'Grenzeloos Geluid' plaats. Een kunstproject waarbij de grens tussen Heemskerk en Beverwijk, die dwars door de Broekpolder loopt, beleefbaar wordt gemaakt door middel van geluid. Haydar Erol en Odd Wagner, wethouders kunst en cultuur van Beverwijk en Heemskerk verrichten de officiële opening.

Leerlingen van het Kennemer College tonen hun kunsten

Vijf professionele geluidskunstenaars hebben ieder een geluidswerk van vijftien minuten gemaakt. Precies de tijd die het neemt om de grens in de Broekpolder te belopen. De geluidswerken variëren van popsong tot pure geluidsregistratie. Op de Grenzeloos geluiddag (bij de brug naar de Citadel, Stan Kentonlaan) zijn deze werken te beluisteren. Ook de werken van de leerlingen, die op het Kennemer College met geluidsfragmenten 'grenzen' hebben vastgelegd, zijn daar te beluisteren. De muzikale aftrap wordt gedaan door de jongerenwerker van de Broekpolder, Björn van Houten, alias rapper Beer. Hij heeft samen met Broekpolderjongeren een heuse Broekpolderrap gemaakt. Het project is in gang gezet en wordt begeleid door de adviescommissie beeldende kunst Broekpolder.

Programma
14.00 uur - Welkom door Jan Samsom, voorzitter adviescommissie beeldende kunst Broekpolder
14.10 uur - Toespraak en openingshandeling door Haydar Erol en Odd Wagner, wethouders kunst en cultuur van Beverwijk en Heemskerk 14.30 uur - Optreden rapper Beer met Broekpolderjongeren 14.40 uur - Grenzeloos Geluid toegelicht door Mirjam Bakker, beeldend kunstenaar/voormalig Poldermeester
14.50 uur - Beluisteren geluidskunstwerken (kunstenaars zijn aanwezig) 16.00 uur - Afsluiting

Informatie over het kunstproject Grenzeloos Geluid is te vinden op www.kunstinbroekpolder.nl.

---