Ingezonden persbericht


Persbericht
(1)
Rijswijk, 14 juni 2010

Opnamen korte speelfilm op/over de eilanden

20 t/m 26 juni op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten

Van 20 tot en met 26 juni vinden er op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten filmopnamen plaats voor een korte speelfilm. Het wordt een film over een ontmoeting tussen drie generaties, uit de stad en van de eilanden. De teksten zijn gebaseerd op gesprekken met inwoners van beide eilanden. De film gaat in oktober in première in Theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis en Het Diekhuus in Middelharnis. Daarna is de film te zien in verschillende (film)theaters op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten.

De film gaat over themaŽs die tijdens de gesprekken met bewoners ter sprake kwamen. Zoals de (veronderstelde) verschillen tussen het wonen in de stad en op de eilanden en tussen traditie en vooruitgang. Een belangrijke vraag die steeds terug kwam was: 'is je identiteit een keuze of wordt die bepaald door de omgeving waarin je opgroeit?' Een poëtische film over verlangen, liefde en de oprukkende stad.

Korte omschrijving van de film

Modestudent Emo en zijn oma Leis zijn een weekendje weg in bed & breakfast De Smousenhoek in Ouddorp. Het uitstapje is een afscheid: Emo gaat na de zomervakantie studeren in Parijs en Leis is ernstig ziek. Emo en Leis worden op Goeree-Overflakkee ontvangen door Ad, zijn pleegdochter Sarah en haar vriend Gerben die op Voorne-Putten woont. De film laat de kijker getuige zijn van deze ontmoeting tussen drie generaties, uit de stad en van de eilanden, tussen de verlangens die hun uiteindelijke keuzes bepalen.

Gastvrouw/-heer gezocht!

De organisatie is op zoek naar een GASTVROUW/-HEER die tijdens de filmopnamen voor de maaltijden zorgt. Het gaat om boodschappen doen, diner verzorgen, lunch voorbereiden en zorgen dat er voldoende spullen in huis zijn om te ontbijten. De crew bestaat uit circa 10 personen. Lijkt het je leuk of weet je iemand die dat leuk zou vinden, neem dan direct contact op met Connie Eggink van Kunstgebouw: T 0651 218 249, connie.eggink@kunstgebouw.nl.

Meer informatie over de film: www.kunstgebouw.nl/volkscultuur of www.volkscultuurdefilm.hyves.nl

De film is een coproductie van Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland en Kunstgebouw en wordt gefinancierd door de provincie Zuid-Holland in het kader van het meerjarenprogramma Cultuurparticipatie Zuid-Holland 2009-2012.

-----------------------