Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

19 juni 2010

Asielhonden schrijven '50' in het zand

Afsluiting jubileumjaar dierenasiel Stevenshage

Regio- 19 juni 2010 - Op vrijdagmiddag j.l. liepen 'bijna' 50 honden (het kunnen er 46 geweest zijn) tesamen over het strand in Noordwijk. Nou gebeurt dat wel vaker, maar het bijzondere aan deze groep was dat ze onder andere bestond uit honden die momenteel in het asiel op een nieuwe baas wachten. Medewerkers en vrijwilligers waren mee om deze pechvogels een fijn uitje te geven. Daarnaast waren er mensen met ex-asielhonden die bij hen een goed thuis hebben gevonden, mensen die met enige regelmaat hun hond in pension brengen in Stevenshage en nog wat trouwe donateurs met viervoeters die de uitdaging wel wilden aangaan om na de wandeling een prachtige '50' in het zand te helpen vormen.

Een passende verbeelding van waar Stevenshage voor staat en een mooie afsluiting van het jubileumjaar. Het jubileumjaar van 'dierenasiel Leiden en omstreken ', nu gewoon bekend als 'Stevenshage' is bijna ten einde. Met deze ludieke hond-en-mens-actie werd er nogmaals aandacht besteed aan dit 50-jarig jubileum.

Algemene informatie:

Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over dieren uit: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten, Warmond en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen.

Website van Stevenshage: www.dierenasielleiden.nl



Ingezonden persbericht