Politie Drenthe

Zondag 20 juni 2010

Provincie Drenthe, 20-06-2010

Aanhouding na mishandeling

EMMEN Zaterdagavond kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan het Marktplein waarbij iemand gewond was geraakt. Ter plaatse bleek dat een 30-jarige Emmenaar bij een ruzie een glas in zijn gezicht had gekregen en daardoor gewond was geraakt. Na een onderzoek ter plaatse werden twee mannen uit Emmen, 20 en 23 jaar oud, in de buurt aangehouden als verdachten van deze mishandeling. Zij zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.

Alcohol in het verkeer

ASSEN Zaterdagmorgen reed een 21-jarige man uit Assen met een auto over de Zuringes terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. De blaastest kwam uit op 485, ongeveer 1,1 promille. Omdat hij valt in de categorie beginnende bestuurders is zijn rijbewijs ingevorderd.

KLAZIENAVEEN Zaterdagavond reed een 20-jarige automobilist uit Tweede Exloërmond met de auto over de Jhr. De Jongestraat terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij 745, wat overeenkomt met ongeveer 1,7 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

RODEN Zaterdagnacht heeft de politie een 19-jarige automobilist uit Roden aangehouden die een auto bestuurde op de Ceintuurbaan terwijl hij had gedronken. De politie nam een blaastest af met als resultaat 365, ongeveer 0,8 promille.

Aanhouding na huiselijk geweld

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie een 51-jarige man aangehouden na bedreiging van zijn partner. Hij is ingesloten en zal zondag worden verhoord en daarbij zal gezocht worden naar een goede oplossing van het probleem.

Kermiswagen in brand

COEVORDEN Zaterdagavond raakte op de N34 een kermiswagen tijdens het rijden door nog onbekende oorzaak in brand. De 58-jarige eigenaar, afkomstig uit Zutphen, kon de wagen op de parkeerplaats tot stilstand brengen. De brandweer bluste de brand. De kermiswagen, vol met speelautomaten en pluche knuffelbeesten kan als verloren worden beschouwd.

Aanhoudingen na belediging

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie in de Rolderstraat een 18-jarige Assenaar aangehouden die het nodig vond om politieagenten uit te schelden voor homos . Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten in afwachting van verhoor.

HOOGEVEEN Zaterdagnacht is een 24-jarige man uit Nieuweroord aangehouden in de Hoofdstraat wegens belediging van twee agenten. Hij schold ze uit voor stumpers en werd aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal wegens belediging.

Politie houdt verdachte aan na steekpartij

EMMEN Zaterdagnacht is aan de Baander een 18-jarige jongen uit Emmen met een mes in de hals gestoken door een 21-jarige man uit Emmer Compascuum. Dit gebeurde tijdens een ruzie, waarvan de aanleiding nog niet bekend is. Zowel slachtoffer als de dader, die de nodige klappen heeft opgelopen, zijn voor behandeling van hun verwondingen naar de huisartsenpost gebracht. Daarna is de man uit Emmer Compascuum aangehouden als verdachte van poging tot doodslag en hij is ingesloten voor een nader onderzoek.

Met ploertendoder de disco in

BEILEN Zaterdagnacht heeft de beveiliging van een discotheek aan de Domoweg bij een 23-jarige man uit Groningen een ploertendoder aangetroffen. Tijdens een incident in de disco had hij het wapen in zijn hand, waarop de beveiliging ingreep. Agenten ter plaatse hebben de man daarna aangehouden, wat gepaard ging met het nodige verzet. De man is ingesloten en hij krijgt een proces-verbaal wegens verboden wapenbezit en het plegen van verzet tegen de politie.

Auto uitgebrand

DWINGELOO Zaterdagnacht is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een personenauto aan de Valderseweg. De auto brandde volledig uit. De politie doet nader onderzoek naar de oorzaak.

Politie onderzoekt beroving

ASSEN Zondagmorgen rond 8.00 uur is een overval gepleegd op een tankstation aan de Overcingellaan. Een negroïde man bedreigde de pompbediende met een mes en is er daarna met geld en sigaretten vandoor gegaan. De politie onderzoekt deze zaak. Een onderzoek met meerdere eenheden in de omgeving leverde tot nu toe geen resultaat op.

Ongeval met letsel

DALERPEEL Zaterdagnacht rond drie uur is een 16-jarige jongen uit Zwinderen met een brommobiel tegen een boom gebotst op de Berkmeerweg. Daarbij is hij gewond geraakt. Na de melding werd hij echter niet bij zijn voertuig aangetroffen. Brandweerduikers hebben de sloot naast de weg doorzocht, zonder resultaat. Daarna is assistentie ingeroepen van het KLPD, die rond half negen met een helikopter zijn gaan zoeken. Daarbij troffen ze de gewonde jongen buiten bewustzijn aan in een bouwland, ongeveer een kilometer van de plaats van het ongeval. Na aantreffen is eerste hulp verleend en is de jongen met de heli naar het UMC Groningen gebracht.

Verdachten inbraak café op heterdaad aangehouden

EMMEN Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een inbraak in een café aan de Splitting. Ter plaatse hadden getuigen een man in bedwang die ze hadden betrapt bij de inbraak. Deze 26-jarige man uit Emmen is overgenomen door de agenten en naar het bureau gebracht. Andere agenten troffen achter het café een 40-jarige vrouw uit Emmen aan. Ook zij werd direct aangehouden. In de auto die de twee bij zich hadden lag drank en etenswaren. De auto is in beslag genomen. Beide verdachten zijn ingesloten en de twee zullen nader worden verhoord.

Geplande snelheidscontrole op de N391

Politie Drenthe controleert structureel het verkeer op de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Gaat de snelheid omlaag dan wordt een weg veiliger.

Deze week wordt op dinsdag 22 juni een algemene verkeerscontrole gehouden op diverse wegen in Zuid West Drenthe. Op woensdag 23 juni vindt een snelheidscontrole plaats op de N391.

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.