Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 20-06-2010

Man met mes aangehouden

UTRECHT De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een mes.

Een anonieme getuige belde rond 21.30 uur naar de politie om door te geven dat een man ter hoogte van een horecagelegenheid aan het Voor Clarenburg een mes op zak had en mogelijk foute bedoelingen had. De politie ging ter plaatse en trof de man op het Voor Clarenburg aan. De 34-jarige man uit Nieuwegein werd aangehouden en gefouilleerd. Uit zijn zak kwam een mes. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Heler en steler aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft de politie een heler een steler aangehouden toen zij aan het handelen waren.

Via het cameratoezicht zag de politie rond 02.40 uur dat twee mannen zich verdacht gedroegen op de Viebrug. De mannen waren zichtbaar aan het onderhandelen over de verkoop van een fiets. Op weg naar de Viebrug werd gezien dat één van de mannen vertrok met twee fietsen. De verkoper, 36-jaar uit Utrecht, kon direct worden aangehouden. De koper, een 23-jarige man uit Utrecht, werd op het Vredenburg aangehouden. Het tweetal werd voor verhoor en verder onderzoek ingesloten op het bureau.

Even een voorwiel lenen

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni een man aangehouden omdat hij een voorwiel van een fiets had gestolen en die aan zijn eigen fiets aan het monteren was.

Via het cameratoezicht werd gezien dat een man op de Oudegracht rond 02.30 uur een voorwiel van een fiets aan het demonteren was. Agenten gingen ter plaatse en troffen een

40-jarige man uit Doorn bij een fiets aan. De man was druk doende om een voorwiel te monteren op zijn fiets. De man werd aangesproken en gaf toe dat hij bij een andere fiets een voorwiel had gedemonteerd en deze op zijn eigen fiets wilde plaatsen. Hij werd met voorwiel en fiets voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vrouw aangehouden

UTRECHT De politie heeft zaterdagmorgen een vrouw aangehouden omdat zij aan het inbreken was en een bewoonster had bedreigd.

Een bewoonster van de Biltstraat belde rond 08.25 uur naar de politie omdat er een vrouw in haar tuin stond die probeerde in te breken. Toen de vrouw werd ontdekt door de bewoonster bedreigde zij haar. Op weg naar de locatie zagen agenten en vrouw bij een bushalte aan de Biltstraat zitten. De vrouw voldeed volledig aan het opgegeven signalement en werd aangehouden. Tijdens het fouilleren kwamen diverse goederen uit haar jas waarvan de herkomst nog niet duidelijk is. Zij werd voor verhoor ingesloten.

Aangehouden voor diefstal

UTRECHT De politie heeft zaterdagmiddag twee personen aangehouden omdat zij een diefstal aan een auto hadden gepleegd.

Een getuige belde rond 13.25 uur naar de politie omdat hij zag dat twee personen op de Seinedreef een embleem van een auto aan het verwijderen waren. Nadat het tweetal het embleem had gestolen werd het op hun eigen auto geplakt en reed men weg. Aan de hand van het opgegeven kenteken kon de politie de twee dieven, een 19-jarige man en een 24-jarige vrouw beiden uit Utrecht, in een huis aan de Tomaatstraat aanhouden.

Man met vuurwapen aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 juni heeft de politie twee mannen aangehouden. Eén van de verdachten had een vuurwapen en patronen op zak.

Surveillerende agenten werden omstreeks 03.25 uur aangesproken door getuigen die verklaarden dat zij twee mannen in Hoog Catharijne hadden zien lopen waarvan één van de mannen met een vuurwapen. Agenten zochten naar de verdachten maar troffen niemand aan. Niet veel later kwam een melding dat het tweetal was op een fiets was gezien in de omgeving van het Moreelsepark. Agenten gingen ter plaatse en troffen het stel op de Mariaplaats aan.

Hier werd het tweetal, 28 en 29 jaar beiden uit Utrecht, aangehouden. Bij de 28-jarige man werd een vuurwapen, patronen en een geluidsdemper aangetroffen. Het is de politie nog onduidelijk wat het tweetal van plan was. Zij werden voor verhoor en verder onderzoek ingesloten.

Scooterdief aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 juni heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij geprobeerd had een scooter te stelen.

Omstreeks 05.30 uur kreeg de politie een melding dat een bewoner achter een jongen aanzat die net geprobeerd had zijn scooter te stelen. De bewoner rende ter hoogte van de Fie Carelsenlaan. Agenten gingen ter plaatse en zochten in de omgeving naar de verdachte. Niet veel later zagen agenten de verdachte op de Louis Bouwmeesterlaan lopen. Bij het zien van de politie zette de jongen het weer op een lopen. Eén van de agenten zette de achtervolging te voet in. Uiteindelijk kon de 15-jarige jongen uit Utrecht op de Paul Huflaan worden aangehouden.

Oproep getuigen poging tot straatroof

UTRECHT- Zaterdag 19 juni werd een jonge vrouw bijna beroofd van haar tas. De vrouw fietste om 16.45 uur op de Cremerstraat en werd gehinderd door twee jongens. Eén van hen ging voor haar staan, waarop ze tot stilstand kwam. Hij probeerde vervolgens haar tas uit de fietsmand te pakken, wat niet lukte. De vrouw schreeuwde, waarop de twee wegrenden, in de richting van de Van Lennepdwarsstraat. De vrouw is hen nog een tijd achterna gefietst, over de Hasebroekstraat, Rhijnvis Feithstraat en de Potgieterstraat.

Het signalement van de verdachten is:

Verdachte 1:

* Licht getint uiterlijk

* 14 -15 jaar oud

* 1.60 1.75 m. lang

* Zwart kort haar, geen stekels, mogelijk golvend haar
* Middenblauwe trui

Verdachte 2:

* Licht getint uiterlijk

* 16 -17 jaar oud

* 1.75 1.85 m. lang

* Zwart kort haar

* Middenblauwe trui

Heeft u de poging tot straatroof gezien, of weet u meer over de verdachten, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Zaterdagnacht 19 juni was via cameratoezicht te zien dat een man rond 04.00 uur probeerde een fiets te stelen op het Stationsplein. Agenten konden de 40-jarige Utrechter ter plekke aanhouden en meenemen naar het bureau. Daar bleek dat hij nog vier boetes had uitstaan of vier dagen hechtenis.