Politie Gelderland-Zuid

Twee voetgangers gewond bij verkeersongeval

Tiel, 20-06-2010 o Zaterdagmiddag raakte een 15-jarige meisje en haar 45jarige moeder gewond bij een verkeersongeval op de Havendijk in Tiel. Omstanders en een arts boden snel de eerste hulpverlening.

Omstreeks 15.30 uur reed de 74jarige automobilist over de Havendijk. In verband met festiviteiten was deze weg afgesloten en afgezet met hekken oa. ter hoogte van de Zoutkeetstraat. De bestuurder kon niet verder en werd weggestuurd. Tijdens het wegrijden, raakt de automobilist twee voetgangsters die op de daar aanwezige oversteekplaats liepen. Vervolgens ontstond de aanrijding met beide moeder en dochter, waarbij het meisje onder de auto terecht kwam. Het zoontje van 10 bleef ongedeerd.
Omstanders reageerden direct en alert door gezamenlijk de auto op te tillen en het gewonde meisje er onderuit te halen. Een arts die op dat moment al ter plaatse was, verleende direct medische hulp. De ambulancedienst en traumaheli waren inmiddels gewaarschuwd.

Daadkrachtig handelen omstanders
Politieagenten waren in de buurt van het ongeval en snel ter plaatse; zij spreken hun complimenten uit voor het daadkrachtig handelen van de omstanders, direct na het ongeluk.
De slachtoffers zijn onder begeleiding van motorrijders met spoed naar het UMC-ziekenhuis in Utrecht vervoerd. Het meisje is die middag geopereerd en haar zorgwekkende situatie lijkt gestabiliseerd. De moeder is zaterdagnacht ter observatie van haar verwondingen, in het ziekenhuis gebleven.

Onderzoek
Getuigen van het verkeersongeval hebben een verklaring gegeven aan de politieagenten. De bestuurder van de auto is aangehouden voor het verkeersongeval en naar het bureau gebracht voor verhoor. Vanwege de festiviteiten was veel publiek aanwezig op de Waalkade. De brandweer heeft voor een goede behandeling van de slachtoffers en afhandeling van de aanrijding, de plaats van het ongeval afgeschermd voor kijkers.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft een verkeerstechnisch onderzoek ingesteld. Onderdeel van het complete politiedossier zijn naast deze technische bevindingen, de verklaringen van de verdachte en de getuigen, ook de latere verklaringen van moeder en dochter. (1)

Laatst gewijzigd 20-06-2010 11:37 | © Regio Gelderland-Zuid |