Politie Groningen

Zondag 20 juni 2010

Provincie Groningen , 20-06-2010

Gemaskerde fietsster gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN - Een 51-jarige vrouw uit Delfzijl is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw fietste op de Aweg tegen de richting van het verkeer in. Toen zij wilde oversteken zag zij daarbij een stadbus over het hoofd. Zij droeg op dat moment een feestmasker. Door de aanrijding kwam de vrouw ten val. Het slachtoffer werd met een pijnlijke rug naar het ziekenhuis gebracht. Haar fiets raakte behoorlijk beschadigd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Mannen aangehouden voor geweldpleging

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagmiddag een 21-jarige man uit Groningen en een 22-jarige kompaan uit Amsterdam aangehouden voor openlijke geweldpleging. Agenten reageerden na een melding dat er iemand door het tweetal mishandeld zou zijn. Het bleek dat beide mannen bij een fietsenzaak op het Akerkhof met een kinderfietsje hadden overgegooid. Toen zij door een 30-jarige medewerker werden aangesproken reageerden zij agressief. De medewerker werd hierbij door het duo geschopt. Ook schopten ze tegen de etalageruit. Toen beide mannen zich hierna uit de voeten maakten, ging de 30-jarige Stadjer achter het duo aan. Toen deze dat in de gaten kregen werd de medewerker voor de tweede maal geschopt en geslagen. De politie kon beide geweldplegers even later op Tussen beide Markten aanhouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer moest zich met letsel in het gezicht onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Dreigende jongens met vuurwapen aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagmiddag twee 17-jarige jongens uit Groningen aangehouden. Agenten spraken met een 24-jarige man uit Groningen die vertelde dat twee jongens hem, om nog onbekende reden, in de Papengang hadden bedreigd. Hierbij had één van de knapen hem een vuurwapen laten zien. In een horecageleheid in de Papengang troffen de agenten beide verdachten aan. Na fouillering troffen dienders bij één van de verdachten het vuurwapen aan. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het vuurwapen, vermoedelijk een gasalarmpistool, is in beslagenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag een 36-jarige Pool aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Medewerkers van een warenhuis in de Herestraat betrapten de winkeldief bij het stelen van diverse spullen ter waarde van ruim 500 euro. De verdachte maakte gebruik van een geprepareerde tas. Hij werd door medewerkers gepakt en overgedragen aan de politie. De winkeldief moest naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De gestolen spullen zijn in beslaggenomen.


- Medewerkers van een video- en audio warenhuis aan de Westerhaven betrapten zaterdagmorgen een 28-jarige Stadjer bij het stelen van een twee laptops. Ook hij moest mee na het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De laptops bleven achter in het warenhuis. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op.

Politie zoekt getuigen na aanhoudingen van geweldpleging

VEENDAM - De politie heeft zaterdagavond twee mannen ( 29 en 42 jaar) uit Veendam en Muntendam aangehouden voor openlijke geweldpleging. Na een melding van een vechtbartij in een café troffen agenten op het Prins Hendrikplein in Veendam de 31-jarige uitbater van het café aan. Hij zou na een onenigheid door twee mannen meerdere malen zijn geschopt. Hierbij had het slachtoffer verwondingen in zijn gezicht en op het bovenlichaam opgelopen. Via getuigenverklaringen wist de politie dat de twee mannen zich na de mishandeling uit de voeten hadden gemaakt. De politie wist het duo op grond van doorgegeven signalementen op het Kerkplein aan te houden. De geweldplegers werden ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. Over het motief van de openlijke geweldpleging is nog geen duidelijkheid. De politie onderzoekt het geweldsincident en heeft al diverse getuigen gehoord. De politie zoekt nog andere getuigen die iets gezien hebben. De mishandeling vond plaats omstreeks 20:30 uur. Getuigen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in een woning in de wijk de Hoornse Meer in Groningen een 49-jarige Stadjer aangehouden. De man had onenigheid gehad met zijn 38-jarige partner. Dit resulteerde in een mishandeling. Het slachtoffer belde de politie die even later bij de woning aan kwam. Agenten constateerden dat de vrouw diverse verwondingen aan haar keel had. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Hij wordt vandaag gehoord.

Burenruzie leidt tot aanhouding

VEENDAM De politie heeft zaterdagnacht een 53-jarige man uit Veendam aangehouden voor vernieling. Agenten werden gealarmeerd dat in de Grote Belt in Veendam een burenruzie werd uitgevochten. Hierbij bleek dat de Veendamer bijna alle ruiten van de woning van zijn buren had vernield. De bewoners waren uit angst hun woning uitgevlucht. De verdachte werd aangehouden. Hierbij gedroeg hij zich agressief tegenover agenten. De amokmaker is ter ontnuchtering en verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Vervelende dronkenlappen aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft zaterdagnacht een 28-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. Agenten zagen in de Hoofdstraat dat de man zichtbaar onder invloed van alcohol over straat zwalkte. Hij had diverse verwondingen aan zijn handen. Getuigen hadden gezien dat man diverse automobilisten en cafébezoekers had lastig gevallen. Hij werd aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Hij kan een proces-verbaal voor openbare dronkenschap tegemoet zien.

WINSCHOTEN - Op het Marktplein in Winschoten moest de politie zaterdagnacht optreden tegen een vervelende dronkenlap. Agenten zagen dat een 25-jarige man uit Finsterwolde meerdere malen ruzie zocht met uitgaanspubliek. Agenten hadden hem meerdere malen verzocht om weg te gaan. Toen hij dit bleef weigeren werd de lastige klant door agenten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

VEENDAM - Zaterdagnacht arresteerde de politie een 24-jarige man uit Ter Apel. Een medewerkster van een café op het Prins Hendrikplein in Veendam had de man de kroeg uitgezet. Hij zou zich onder invloed van alcohol vervelend hebben gedragen tegenover andere cafébezoekers. De Ter Apelder was het hier niet mee eens en begon buiten met fietsen te gooien. Ook was hij agressief tegen het uitgangspubliek. De amokmaker werd door agenten meegenomen naar het politiebureau. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee gewonden bij verkeersongeval

STADSKANAAL - Een 26-jarige vrouw uit Nieuw-Buinen en een 30-jarige vrouw uit Stadskanaal zijn zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. De 30-jarige verliet in de Hoofdstraat een parkeerplaats van een supermarkt. Zij zag daarbij de automobiliste uit Nieuw-Buinen over het hoofd. Die kwam net vanuit de richting van de Buinerweg. Een aanrijding was het gevolg. Beide bestuursters zijn met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Mishandeling in horeca

GRONINGEN -In een horeca etablissement in de Peperstraat in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 16-jarige jongen uit Baflo aangehouden. De verdachte verhinderde een bezoekster om het toilet verlaten. Toen de bezoekster toch doorliep en de deur tegen de verdachte aanduwde, sloeg de verdachte de vrouw in het gezicht. De Bafloër werd door gealarmeerde agenten aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg tevens een gebiedsontzegging uitgereikt.

Veel alcomobilisten aangehouden

PROVINCIE GRONINGEN- De politie heeft vanaf zaterdagmiddag tot zondagochtend op meerdere plaatsen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Daarbij werden onder meer de hieronder genoemde verdachten gecontroleerd en aangehouden.


- Op de beneluxweg werd zaterdagmiddag een 23-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd.

Toen hij een stopteken kreeg ging de Stadjer er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging kon de bestuurder tot stoppen gedwongen worden. De man bleek ruim 0,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook bleek de auto niet te zijn verzekerd. De auto is in beslaggenomen.


- Op de Rijksstraatweg werd zaterdagavond een 25-jarige automobilist uit Zuidhorn gecontroleerd. De bestuurder reed slingerend over de weg. De man bleek ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij moest zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten.


- Op de Turfsingel in Groningen werd zaterdagavond een 42-jarige bestuurder van een snorfiets uit Groningen gecontroleerd. Agenten zagen dat de bestuurder niet hands free belde. De man bleek ruim 1,75 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.


- Op de Woldweg in Sebaldeburen werd zaterdagnacht een 53-jarige automobilist uit Boerakker gecontroleerd. De man bleek ruim 1,0 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur.


- Op de Onderdendamsterweg in Winsum werd zaterdagnacht een 39-jarige automobilist uit Ulrum gecontroleerd. De man bleek ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur. Hij kreeg ook nog een bon voor het rijden met groot licht.


- In het Burgemeester Schonfeldplein in Winschoten werd zondagmorgen een 35-jarige automobilist uit Oostwold. Agenten zagen dat de bestuurder met zijn auto door een voetgangersgebied reed. Bij controle bleek de man bleek ruim 1,35 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg ook een bon voor het rijden door een voetgangersgebied.


- In Garstestraat in Winschoten werd zondagmorgen een 26-jarige automobilist uit Winschoten gecontroleerd. De man bleek ruim 0,95 promille alcohol in zijn bloed te hebben.