Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ulft - Automobilist onder invloed                         |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 20 juni een 28-jarige automobilist uit de gemeente Doetinchem aangehouden voor rijden onder invloed.


De automobilist werd rond 03.15 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Pastoor Vernooijstraat in Ulft. Uit een blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.6. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Doetinchem - Jongen aangehouden voor heling               |

Op zaterdagmiddag 19 juni heeft de politie een 14-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden. Hij reed op een snorfiets die van diefstal afkomstig bleek te zijn.


De jongen werd rond 18.00 uur bij een routinecontrole op de Auroraweg in Doetinchem staande gehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Uit nader onderzoek ter plaatse bleek de snorfiets van diefstal afkomstig te zijn. De jongen werd aangehouden voor heling en is overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Doetinchem - Duo aangehouden voor diefstal brandstof      |

De politie heeft zaterdagavond 19 juni een 26-jarige man uit Doetinchem en een 27-jarige man uit Enschede aangehouden voor diefstal van brandstof.


Het duo werd rond 22.15 uur op heterdaad betrapt door een agent. Hij zag de mannen bij een geparkeerde auto aan Roerstraat in Doetinchem staan. Toen hij ging kijken zag hij dat het duo bezig was om brandstof uit de geparkeerde auto te stelen. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten.

|     |Hengelo (gld.) - Rijbewijs ingevorderd                    |

De politie heeft zaterdagavond 19 juni een 48-jarige man uit de gemeente Bronckhorst aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Een 40-jarige inzittende hinderde de agenten toen zij de bestuurder wilden aanhouden, ook hij werd aangehouden.


De automobilist werd rond 23.50 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Beatrixlaan in Hengelo (Gld.). Uit een blaastest op straat bleek dat de man gedronken had waarop hij werd aangehouden. Een 40-jarige inzittende, eveneens uit de gemeente Bronckhorst, hinderde de agenten bij hun werkzaamheden en werd ook aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Lichtenvoorde - Drie jongens aangehouden na mishandeling  |

De politie onderzoekt een incident waarbij een 21-jarige jongen uit de gemeente Oost Gelre geslagen is. Het incident heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag 20 juni voorgedaan. Drie jongemannen werden aangehouden.


De politie ontving rond 03.10 uur een melding van het incident. Een jongeman zou op een parkeerplaats aan de Koemstraat in Lichtenvoorde geslagen zijn door andere jongens. De politie kwam ter plaatse trof drie jongemannen aan. De jongen die geslagen zou zijn was inmiddels vertrokken. De drie jongens, twee uit de gemeente Oost Gelre (19- en 20-jaar) en één 18-jarige jongen uit Arnhem werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie onderzoekt wat er zich precies heeft voorgedaan.

|     |Groenlo - Politieman belaagd                              |

De politie heeft een onderzoek ingesteld na een incident dat zich op zaterdagavond 19 juni heeft voorgedaan. Een politieman zou bij het incident belaagd zijn. Een 22-jarige man uit de gemeente Berkelland is aangehouden voor mishandeling.


Rond 22.55 uur ontving de politie een melding van een mishandeling bij een horecagelegenheid in het centrum van Groenlo. Toen de agenten ter plaatse kwamen en een onderzoek instelden ontstond er onrust waarbij het geweld zich tegen een agent keerde. Een politieman zou hierbij meerdere malen geslagen zijn. De agenten riepen versterking in. Korte tijd later kwamen er meerdere politie-eenheden ter plaatse die hun collega's te hulp schoten. Een 22-jarige man werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van de agent. De agent liep pijnklachten op aan zijn hoofd en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --