Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Breda, 20-06-2010

Politietoezicht tijdens Nederland-Japan

BREDA: De politie heeft zaterdag voor, tijdens en na de wedstrijd Nederland-Japan toezicht gehouden op het uitgaanspubliek in het centrum van Breda. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie ook rechercheurs in burger en bikers in. Het centrum van Breda werd daarnaast, zoals gebruikelijk, in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht.Agenten hebben om verschillende redenen vijf verdachten aangehouden.

Een 19-jarige inwoner van Oosterhout werd om 17:00 uur aan de Nieuweweg aangehouden voor belediging. Bij een vechtpartij rond 17:30 uur aan de Karnemelkstraat zijn twee 22-jarige Belgen, uit Hoboken en Antwerpen, aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Aan de Havermarkt is rond 01:00 uur een 30-jarige inwoner van Breda voor verboden wapenbezit. De man was kort daarvoor betrokken geweest bij een ruzie en had bedreigd met een wapen. Het mes is in beslag genomen. Rond 03:00 uur voldeed een 24-jarige Bredanaar aan de Visserstraat niet aan een politiebevel. Vier stappers gingen op de bon voor wildplassen.

Uitgaan in Breda is veilig en gezellig. Politie, gemeente en
horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen daarbij op de steun van het publiek. De politie treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit, drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele
uitgaansgebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Politie houdt auto-inbreker aan

ETTEN-LEUR: Zaterdagmiddag heeft de politie aan de Bazuinlaan een 21-jarige inwoner van Sint Willebrord aangehouden. Een oplettende getuige meldde de politie rond 13:20 uur dat er werd ingebroken in een bestelauto. De man uit Sint Willebrord werd door agenten aangetroffen in het voertuig, maar ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een auto-inbraak. De man was in het bezit van enkele gestolen goederen en een kleine hoeveelheid GHB. De drugs en de spullen zijn in beslag genomen.

Pizzabezorger beroofd

BREDA: Een 16-jarige pizzabezorger uit Breda is zaterdagavond aan het Walpad beroofd van zijn geld. Rond 22:30 uur reed de bezorger op zijn scooter over het Walpad, ter hoogte van het Esso-pompstation. Twee nog onbekende mannen bedreigden hem met een mes en maakte hem geld afhandig.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 20-06-2010 13:51 | © Regio Midden en West Brabant |