Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg

Tilburg, 20-06-2010

Woninginbreker (15) op heterdaad aangehouden

TILBURG: Zaterdagavond heeft de politie aan het Moerse Pad een 15-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak aan de Bakkumsingel.

Rond 23:30 uur waarschuwde een oplettende buurtbewoner de politie met de mededeling dat drie personen op dat moment aan het inbreken waren. De politie ging met meerdere eenheden op de melding af en was snel ter plaatse. De 15-jarige Tilburger kon na een korte achtervolging in de omgeving worden aangehouden. Hij is ingesloten in een politiecel en in verzekering gesteld. Minstens twee daders zijn nog voortvluchtig.

Tijdens de zoektocht naar de daders heeft een politieagent aan de Berkenrodelaan aan een automobiliste een stopteken gegeven, waarna hij haar vorderde om met hem achter de vluchtende daders aan te rijden. Bij het Moerse Pad verdween de verdachte uit het zicht en stapte de agent uit de auto. In een rietkraag werd hij vervolgens gevonden. De (onbekende) automobiliste is na de achtervolging weggereden. De politie hecht er veel waarde aan om met haar in contact te komen om uitleg te geven en haar te bedanken voor haar hulp. De politie roept haar op om contact op te nemen via het algemeen politienummer 0900-8844.

Goirlenaar verdacht van poging doodslag

GOIRLE: De politie heeft zaterdagavond rond 20:15 uur aan de
Abcovenseweg een 20-jarige inwoner van Goirle aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag en doorrijden na een aanrijding.

Rond 19:45 uur was de man betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Haestrechtstraat in Goirle. Met zijn auto reed hij tegen een
lantaarnpaal aan en reed vervolgens verder. Agenten zagen hem korte tijd later in een auto zitten aan de Abcovenseweg in Goirle, waar hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig, waarbij hij de keel dichtkneep van een hoofdagent van de politie Midden en West Brabant. De agent moest uiteindelijk pepperspray gebruiken om zichzelf te kunnen bevrijden. De politieman heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau heeft hij een ademanalysetest afgelegd. Hij is in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt schuurbrand

Aan de Keizersveerlaan is zondagmorgen door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een schuur. De brandweer had de brand snel onder controle. De politie stelt een onderzoek in. Rond 04:00 uur werd de brand gemeld bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg. Uit voorzorg zijn de bewoners van twee woningen naar het pand gehaald. De politie vermoedt dat er sprake is van een inbraak in de schuur en sluit brandstichting niet uit. Rechercheurs van de unit Forensisch Technisch Onderzoek stellen een technisch onderzoek in.

Man verdacht van aanranding

TILBURG: Aan de Goirleseweg heeft de politie zaterdagavond een 25-jarige inwoner van Barendrecht aangehouden. De man wordt verdacht van aanranding. Rond 22:45 uur deed een 19-jarige vrouw aangifte tegen de man uit Barendrecht, die haar op een feest meerdere keren onzedelijk zou hebben betast. Beveiligingsmedewerkers droegen de man over aan de politie. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 20-06-2010 13:55 | © Regio Midden en West Brabant |