Politie Noord- en Oost Gelderland


1

Harderwijk - Scooterrijder gewond na aanrijding


Een 16-jarige scooterrijdster uit Harderwijk is zaterdagmiddag 19 juni gewond geraakt na een aanrijding met een automobiliste. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 13.30 uur. Een 55-jarige automobiliste uit Harderwijk stond geparkeerd aan de Deventerweg in Harderwijk. Toen zij de parkeerplaats wilde verlaten en achteruit reed zag zij de naderende scooterrijdster vermoedelijk over het hoofd. Er ontstond een aanrijding en de 16-jarige scooterrijdster kwam ten val. Zij raakte gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


2

Ermelo - Jongen (14) vermist


De politie heeft op verzoek van de familie een onderzoek ingesteld nadat een 14-jarige jongen uit Ermelo op zaterdagmiddag 19 juni niet is thuisgekomen.


Ouders van de jongen alarmeerde de politie nadat de hij enkele uren na de afgesproken tijd niet thuiskwam. De jongen werd zaterdagmiddag voor het laatst gezien aan de Kanariehof in Ermelo. De politie heeft in samenwerking met de familie in Ermelo en omgeving gezocht naar de jongen echter is hij nog niet terecht. Op zaterdagavond verstuurde de politie een SMS-alert met het signalement van de jongen naar inwoners van Ermelo en omgeving.
De jongen is 1.75m lang en heeft donker blond haar. Hij draagt mogelijk een grijs jack, blauwe broek en groene laarzen. De politie roept mensen op om te bellen met 0900-8844 als men een jongen ziet die aan het signalement voldoet.


3

Putten - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 20 juni een 27-jarige automobilist uit Putten aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De man werd rond 03.45 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Sprielderweg in Putten. Uit een blaastest bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar de man een promillage blies van 1.2. De automobilist kreeg een bekeuring en een rijverbod.


4

Putten - Bedrijfsinbraak


In de nacht van zaterdag op zondag 20 juni is er ingebroken in een zandbedrijf aan de Keizerswoert in Putten. Of er iets is weggenomen is nog onbekend.


Men is binnengekomen door een ruit te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


5

Harderwijk - Duo aangehouden na mishandeling


De politie onderzoekt een incident waarbij een 22-jarige man uit Harderwijk geslagen is. Het incident heeft zich zaterdagavond 19 juni voorgedaan, een 25-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige man uit Harderwijk zijn aangehouden voor mishandeling.


Het incident werd rond 23.45 uur bij de politie gemeld. Er zou iemand geslagen zijn aan de Ir. Lelykade in Harderwijk. Agenten kwamen ter plaatse en troffen de 22-jarige man aan. Hij bleek geslagen te zijn. Korte tijd later kon de politie een tweetal mannen aan de Selhorstweg in Harderwijk aanhouden. Het duo is overgebracht naar het politiebureau. De mannen zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding van het incident in onderzoek.


6

Vaassen - Rijbewijs ingevorderd


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 20 juni een 34-jarige automobilist uit de gemeente Oldebroek aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De man werd rond 01.00 uur op de Eekterweg in Vaassen staande gehouden. Surveillerende agenten zagen de man kort daarvoor slingerend over de Laan van Fasna rijden. Hierbij reed hij meerdere malen op de verkeerde weghelft. Uit een blaastest bleek dat de automobilist gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar de man een promillage blies van 1.5. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


EINDE BERICHTEN