Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 20 juni

Heiloo, 20-06-2010 o 14.00 uur

Alcoholcontroles

De Koog, zaterdag 19 juni 2010.

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 23.00 en 5.00 uur een alcoholcontrole gehouden op onder andere de Ruijslaan, Californiëweg en de Pontweg. Van de 150 gecontroleerde bestuurders bleken acht personen teveel te hebben gedronken. Drie daarvan waren beginnend bestuurder. Zeven personen kregen een rijverbod en een proces verhaal. Het rijbewijs van een beginnend bestuurder is ingevorderd. Ook deze persoon krijgt een proces-verbaal.

Hoorn, zaterdag 19 juni 2010.

Tussen middernacht en 4.00 uur zijn op verschillende locaties in Hoorn bestuurders getest op het gebruik van alcohol. Van de 35 gecontroleerde bestuurders bleek één persoon, een beginnend bestuurder, teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal. Ook is een persoon aangehouden die reed zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook deze persoon krijgt een proces-verbaal.

Alkmaar, zondag 20 juni 2010.

De politie heeft een 33-jarige man uit Schagen rond 2.00 uur aangehouden op de Dijk. Hij bleek ruim drie keer teveel te hebben gedronken. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, zondag 20 juni 2010.

Rond 3.00 uur is op de Kanaalkade een 17-jarig meisje uit Alkmaar aangehouden. Zij reed op haar snorfiets, maar bleek ruim vier keer teveel te hebben gedronken. Het (bromfiets)rijbewijs van het meisje is ingevorderd en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, zaterdag 19 juni 2010.

Een 24-jarige man uit Den Helder is om 19.30 uur aangehouden op de Kanaalweg op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man twee keer teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging agent

Alkmaar, zaterdag 19 juni 2010.

Een 20-jarige man uit Alkmaar is kort voor 3.00 uur aangehouden op de Gedempte Nieuwesloot. Hij bedreigde een agent die toezicht hield in het horecagebied met de dood. Dat deed de verdachte door een beweging te maken met zijn hand die duidt op het doorsnijden van de keel. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. Daarnaast kreeg hij een bon omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had.

Vechtpartij

Bergen, zaterdag 19 juni 2010.

Op en rondom de Karel de Grote laan was het rondom 3.00 uur onrustig door verschillende opstootjes en vechtpartijtjes. De politie heeft de vechtende groepen uit elkaar gedreven en drie personen aangehouden wegens mishandeling. Het gaat om een 18-jarige man, een 23-jarige man en een 20-jarige man, allen uit Heerhugowaard. Een 19-jarige man uit De Rijp deed aangifte wegens mishandeling, hij liep verschillende verwondingen op in zijn gezicht. De 20-jarige verdachte krijgt behalve een proces-verbaal wegens mishandeling ook een proces-verbaal wegens het plegen van verzet bij zijn aanhouding.

Belediging agent

De Koog, zaterdag 19 juni 2010.

De politie heeft een 22-jarige man uit Amstelveen rond 4.00 uur aangehouden op de Californiëweg. Agenten reden hier toen de man een stopteken gaf. Zij reageerden hierop omdat zij wilde horen wat er aan de hand was. De man bleek op zoek te zijn naar een taxi. Toen de agenten vertelden dat zij geen taxibedrijf runnen, schold de man de agenten uit en bedreigde hij hen met de dood. Hij kon mee naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Castricum, zaterdag 19 juni 2010.

Een 27-jarige vrouw uit Castricum is om 22.00 uur aangehouden wegens het beledigen van een agent. Zij reden in een auto op de Dorpsstraat om toezicht te houden in het uitgaansgebied. Toen ze voorbij de vrouw reden werd een agent uitgescholden. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaak.t

Bedreiging met vuurwapen

Enkhuizen, vrijdag 18 juni 2010.

De politie heeft rond 23.00 uur een 23-jarige man uit Andijk en een 21-jarige man uit Enkhuizen aangehouden. Zij worden verdacht van het bedreigen van een 16-jarige jongen uit Enkhuizen.

Op de kermis hadden de mannen ruzie gekregen. Het slachtoffer werd bedreigd met een vuurwapen. Aan de hand van de gegevens van het voertuig waarmee de verdachten wegreden, wist de politie al snel om wie het moest gaan. Op de Dirk Essenlaan konden agenten het voertuig doen stoppen. De twee mannen zijn aangehouden. Bij het doorzoeken van de auto vond de politie onder andere het vuurwapen, een mes, mobiele telefoons en harddrugs. Al deze goederen zijn in beslag genomen, net als de auto. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Portier mishandeld

Alkmaar, zaterdag 19 juni 2010.

Op het Verdronkenoord is omstreeks 2.00 uur een 24-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij wordt vedacht van het mishandelen van een 65-jarige portier. Die werd zonder enige aanleiding hard in zijn gezicht geslagen toen de verdachte het café verliet. De portier liep verschillende verwondingen op aan zijn gezicht.

Joyriding (1)

Hoorn, vrijdag 18 juni 2010.

Rond 17.00 uur is op het Keern een 39-jarige vrouw uit Hoorn aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt

Joyriding (2)

Heiloo, zaterdag 19 juni 2010.

Een 18-jarige man uit Heiloo is rond 3.30 uur aangehouden op de Heerenweg. Hij had de auto van zijn moeder meegenomen, maar kwam in botsing met een aantal paaltjes in de bocht bij winkelcentrum t Loo. Daarnaast bleek hij ruim zeven keer teveel te hebben gedronken. Het (bromfiets)rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Joyriding (3)

Alkmaar, zaterdag 19 juni 2010.

Rond 22.00 uur hebben agenten op de Tirolstraat een 29-jarige vrouw uit Alkmaar is aangehouden. De vrouw had de auto van een kennis zonder toestemming meegenomen om wat boodschappen te halen. De automobiliste reed op Tirolstraat en verloor in een bocht de controle over het voertuig. De auto klapte tegen de brugleuning aan en belande naast de brug. Omstanders hoorden de vrouw om hulp schreeuwen en konden haar uit haar benarde positie bevrijden. Ze kwam met de schrik vrij. De vrouw bleek niet over een rijbewijs te beschikken. Ze dacht dat ze met haar twintig rijlessen wel even zelf op pad kon gaan. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man verongelukt na val van steiger

Callantsoog, vrijdag 18 juni 2010.

Een 64-jarige man uit Callantsoog is om het leven gekomen nadat hij rond 17.30 uur van een steiger viel die bij een woning aan de Duinroosweg stond. De man was het dak aan het repareren en is vermoedelijk onwel geworden. Vervolgens viel hij van een hoogte van ongeveer vier meter naar beneden. Er is direct gestart met reanimeren. Dit mocht helaas niet meer baten.

Heling fiets

Alkmaar, vrijdag 18 juni 2010.

Een zestienjarige jongen uit Alkmaar is rond 20.00 uur aangehouden op de Melis Stokelaan. Agenten zagen hem op een nieuwe damesfiets rijden en de sleutel van het vaste slot ontbrak. De fiets is in beslag genomen en er wordt nog onderzocht of deze als gestolen staat opgegeven. De politie besteedt veel aandacht aan het opsporen van gestolen fietsen en het voorkomen van fietsendiefstal. Fietseigenaren worden erop gewezen altijd aangifte te doen van diefstal van een fiets (via www.politie.nl) en hun fiets goed op slot te zetten.

Getuigen aanrijding gezocht

Westerland, zondag 20 juni 2010.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een voetganger en een scooter op de Westerlanderweg. In de nacht van zaterdag op zondag liep hier rond 2.15 uur een 20-jarige man uit Nieuwe Niedorp net als veel andere mensen richting Hippolytushoef na afloop van een dorpsfeest. De man liep aan de rechterzijde van de weg toen een scooter tegen hem aan reed. Hierdoor viel hij en brak hij zijn been. De scooterrijder is doorgereden. Het gaat om een zwarte scooter, de bestuurder droeg een witte bromfietshelm. De politie is op zoek naar getuigen, zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen (0900- 8844).

Indian Summer festival rustig verlopen

Broek op Langedijk, zaterdag 19 juni 2010.

Het Indian Summer festival is voor de politie rustig verlopen. De sfeer was goed. Twee personen zijn aangehouden wegens het bezit van drugs en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

Alkmaar, zaterdag 19 juni 2010.

Een 86-jarige automobilist uit Alkmaar heeft zaterdag omstreeks 18.00 uur op de Muiderwaard twee fietsers omver gereden. De man stak vanaf een parkeerplaats de Muiderwaard over en schepte een 52-jarige fietser uit Warmenhuizen op het fietspad. Aan de overkant schampte de auto een lantaarnpaal en werd een tweede fietser, een 51-jarige man uit Alkmaar, enkele meters op de motorkap meegesleurd. Drie fietsen in een fietsenrek werden omvergereden. De auto kwam voor een flatgebouw tot stilstand. Alleen de eerste fietser raakte lichtgewond. Hij werd voor controle overgebracht naar het MCA. Later bleek dat de man ook twee geparkeerde voertuigen had geraakt met zijn auot. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.

Mishandeling

Den Helder, zondag 20 juini 2010.

De politie heeft een 30-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Koningstraat op verdenking van het mishandelen van een 38-jarige man uit dezelfde woonplaats.

Het slachtoffer sprak de man in een café aan omdat hij met een glas naar buiten wilde lopen. Hij vertelde de man dat dit niet is toegestaan. Hierop werd hij op de grond gegooid en mishandeld door de verdachte en nog een aantal onbekend gebleven mannen. Het slachtoffer voelde een harde klap op zijn hoofd, vermoedelijk is hij geslagen met bierflesjes. Met een flinke hoofdwond is de man naar het ziekenhuis vervoerd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man door het lint bij aanhouding

Zwaag, zondag 20 juni 2010.

Een 46-jarige man uit Zwaag ging door het lint bij zijn aanhouding in een woning aan de Klaproos. Na een melding van geluidsoverlast spraken agenten de man aan. Ze vertelden hem dat het bij een waarschuwing bleef en hij ervoor moest zorgen dat het rustig zou worden. De man wilde hieraan niet meewerken en werd uiteindelijk aangehouden. Daarbij verzette hij zich. Ook de zoon van de verdachte, een 17-jarige jongen, is aangehouden. Hij probeerde zijn vader te ontzetten, net als ongeveer twintig jongeren. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

De Rijp, zondag 20 juni 2010.

Agenten hebben rond 3.30 uur op de Rechtestraat een 16-jarige jongen uit De Rijp aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 18-jarige man uit Amsterdam. Het slachtoffer was aan het dansen in een horecagelegenheid en kreeg vanuit het niets een klap in zijn gezicht. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vernielers aangehouden

Schagen, zondag 20 juni 2010.

Op de Frans Halsstraat zijn rond 5.00 uur vier jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar afkomstig uit Schagen, Dirkshorn en t Zand, en een 14-jarig meisje uit Schagen aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van vernielingen op de Cornelis Bregmanstraat. De melder, een 61-jarige man, werd wakker door het lawaai en ging achter de daders aan. Agenten maakten een zoekslag in de wijk en vonden de jongern op de Frans Halsstraat. De jongeren hebben onder andere tuinlampen vernield, een schutting en diverse andere spullen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Gedupeerden wordt verzocht aangifte te doen, dat gaat snel en kan vanuit huis via www.politie.nl

Snelheidscontroles

Noord-Scharwoude, zaterdag 19 juni 2010.

Van 14.00 tot 21.15 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Schagerweg. Van de 2810 passanten rden er 460 harder dan speciaal voor het Indian Summer festival ingestelde snelheidslimiet van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u. Alle overtreders krijgen een bon thuisgestuurd.

Alkmaar, zaterdag 19 juni 2010.

Op de N9 tussen 15.15 en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1361 passanten reden er 287 harder dan de toegestane 70 km/u. De overtreders krijgen allen een bon thuisgestuurd.

Gewond na val van brommer

Castricum, zondag 20 juni 2010.

Rond 3.15 uur is een 41-jarige vrouw uit Castricum gewond geraakt aan haar hoofd bij een aanrijding op de Tromplaan. Zij reed op haar brommer op de rotonde, daar raakte zij de stoeprand en ging onderuit. Een passagier, een 29-jarige vrouw uit Castricum, kwam met de schrik vrij. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.