Politie Gelderland-Zuid

Fietsendief en pepperspray

Nijmegen, 20-06-2010 o De politie heeft zaterdagavond rondom het Goffertpark in Nijmegen, op heterdaad een fietsendief betrapt en een persoon aangehouden voor het bezit van peperspray.

Zaterdagavond waren ter begeleiding van het popconcert Muse, waar ongeveer 53 duizend bezoekers naartoe kwamen, 25 politiemensen en een aantal toezichthouders in de omgeving aanwezig. Een deel van de politiemensen surveilleerde te voet en op de bike.

Rond 20 uur zagen twee bikers op de Slotemaker de Bruijneweg dat een jongen zich verdacht ophield tussen de daar geplaatste fietsen van bezoekers. Toen de 15-jarige Nijmegenaar een fiets wegnam en daarop wegreed, fietsen beide agenten met hem op en hielden hem aan. Even later rond 19 uur werd bij een toegangspoort een 27-jarige man uit Doorwerth aangehouden. Hij had een verboden wapen in zijn bezit; een busje pepperspray. Beiden verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Het concert en de verkeersstromen van en naar de Goffert zijn zonder problemen verlopen. (1)

Laatst gewijzigd 20-06-2010 14:32 | © Regio Gelderland-Zuid |