Politie Zeeland


---


Z-1134-2010 Aanhoudingen in Sas van Gent
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.40 uur zijn een 26-jarige man en een 48-jarige man, beiden uit de gemeente Terneuzen, in de omgeving van een festivalterrein op de Pottenbakkerstraat in Sas van Gent aangehouden.
Toen even voor 01.40 uur een 22-jarige festivalbezoeker (woonplaats onbekend) werd aangehouden wegens (hard)drugs gebruik / bezit werd de sfeer onder een aantal andere bezoekers van het festival grimmig. Meerdere bezoekers keerden zich tegen de politie. Eén van hen, de 26-jarige man uit de gemeente Terneuzen, liep plotseling naar de politie toe en sloeg enkele agenten. Hierop is deze man door de politie en beveiligingsmedewerkers naar de grond gebracht om hem onder controle te brengen. Hierbij is één van de beveiligingsmedewerkers, een 35-jarige vrouw uit Oosterhout, meerdere malen geslagen door een omstander. Zij heeft aangifte van mishandeling gedaan.
Toen de 26-jarige man eenmaal was aangehouden bemoeide de 48-jarige man uit de gemeente Terneuzen zich ermee en sloeg tevens een politieagent. Ook deze man is aangehouden. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

W-1135-2010 Diefstal uit auto's, Vlissingen
Tussen zaterdagmiddag 16.00 uur en zaterdagavond 21.30 uur is er ingebroken in enkele auto's die geparkeerd stonden op een parkeerterrein aan de Kenau Hasselaarstraat in Vlissingen.
Inmiddels hebben vier personen aangifte gedaan van inbraak in hun auto. Uit twee van de auto's is niets weggenomen. Uit de andere twee auto's zijn een mobiele telefoon en navigatieapparatuur met onbekende waarde weggenomen.
Bij alle vier de auto's is een ruitje vernield; het totale schadebedrag is onbekend.

W-1136-2010 Diefstal auto, Vlissingen
Tussen vrijdagmiddag 16.00 uur en zaterdagmiddag 17.30 uur is een auto, die geparkeerd stond aan de Kasteelstraat in Vlissingen, weggenomen.
Het betreft een blauwe Honda, type Civic met het kenteken GD-VV-23. De auto heeft een waarde van honderden euro's.

O-1137-2010 Diefstal uit bedrijf, Tholen
Tussen zaterdagavond 19.30 uur en zondagmiddag 12.30 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Ambachtsweg in Tholen.
Uit het pand en uit een voertuit wat op het bedrijfsterrein stond zijn in totaal honderden euro's weggenomen.
Van het bedrijfspand is een raam geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend.

W-1138-2010 Vernieling auto, Vlissingen
Zaterdagochtend rond 10.20 uur heeft een onbekend gebleven man, aan de Govert Flincklaan in Vlissingen vernielingen gepleegd aan een auto.
Een 54-jarige automobilist uit Vlijmen reed rond 10.20 uur over de Govert Flicklaan ter hoogte van de Gamma. Bij de afslag naar het parkeerterrein van de Gamma stopte hij voor het fietspad om een voetganger, die met zijn hond over de stoep liep, voor te laten gaan. Deze voetganger kwam plotseling voor de auto staan, liep vervolgens naar de zijkant van de auto en trapte een buitenspiegel van de auto af. De automobilist reed hierop zachtjes door waarop de voetganger een deuk in het achterportier van de auto trapte. De voetganger liep hierop weg in de richting van de rotonde.