KNHS

Ellen Kloos naar topklassering in Luhmühlen
20 juni 2010
Ellen Kloos - Rovano Rex

LUHMUEHLEN (KNHS) - Rabo Talenten teamlid Ellen Kloos (Roosendaal) heeft een voortreffelijke prestatie geleverd door in de zware drie sterren eventingwedstrijd in het Duitse Luhmühlen met Rovano Rex als 13de te eindigen. Kloos leverde een zeer goede proef af in de dressuurring, waardoor zij een voorlopige twaalfde plek innam. In de cross ging deze combinatie als een speer, bleef foutloos en behoefde slechts twee strafpunten voor de tijd aan haar totaal toe te voegen, waardoor zij opklom naar de zevende plek in de tussenstand na dressuur en cross. In het afsluitende springen noteerden Ellen echter drie springfouten, waardoor ze uiteindelijk als 13de wedstrijd beëindigde.

Madeleine Brugman (Ambt-Delden), die Katmandu aan de start bracht, werd 25ste en dat was net één plaatste beter dan Anouk van Gerven (Chaam) met Eye Catcher. Tim Lips (Made) leverde met zijn toppaard Concrex Oncarlos een nette prestatie in de dressuur, door daarin als 15de te eindigen. In de cross liep het iets minder voorspoedig en moest hij een weigering incasseren. "De zesde hindernis in de cross was een combinatie, een coffin, en na het slootje moest ik rechtsaf naar een smalle hindernis. Dicht daarnaast stond het alternatief en daar trok Concrex Oncarlos, twee galopsprongen voordat hij moest afzetten, op aan, met als resultaat dat ik langs de verkeerde kant van de vlag sprong. Dat was jammer, maar we konden het herstellen. Ik heb niet hard gereden, omdat dit paard nu na een lange rustperiode pas weer zijn eerste wedstrijd liep. Daardoor zakte ik vrij ver weg in het klassement. Ik baal natuurlijk enorm van deze weigering, maar we gaan ons nu voorbereiden op het wedstrijd in Aken en dan moeten we klaar zijn voor de Wereldkampioenschappen", aldus Tim Lips.

Raf Kooremans (Turnhout B.), die met Cavalor Telstar van start ging in de vier sterren eventingwedstrijd, trok zich voor de afsluitende springproef terug.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.luhmuehlen.de

Uitslag CCI***:


1) Simone Deitermann (Dui) - Flambeau H - 46.60
2) Peter Thomsen (Dui) - Cayenne - 46.80

3) Oliver Townend (Eng) - Imperial Master - 47.00 13) Ellen Kloos (Roosendaal) - Rovano Rex - 61.00 25) Madeleine Brugman (Ambt-Delden) - Katmandu - 79.60 26) Anouk van Gerven (Chaam) - Eye Catcher - 82.00 33) Tim Lips (Made) - Concrex Oncarlos - 95.00

Foto Ellen Kloos met Rovano Rex door: www.melissen.net