Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Niña Weijers en Marleen van Wesel winnen Write Now! 2010

De 22-jarige Niña Weijers, studente Literatuurwetenschappen in Amsterdam, is met haar korte verhaal 'Dat dit het begin was van iets' verkozen tot winnaar van Write Now! 2010. De jury roemde de kracht van het verhaal en het vermijden van clichématigheden. Marleen van Wesel bleek de publieksfavoriet en ontving voor haar verhaal 'Zomeren' de Dagblad De Pers-publieksprijs.

Dit jaar werd het recordaantal inzendingen van vorig jaar geëvenaard. De vakjury beoordeelde maar liefst 1.369 teksten om daaruit de sterkste inzendingen te selecteren. De 21 finalisten namen deel aan het finaleweekend waarin zij een aantal schrijfworkshops kregen, een bezoek brachten aan het festival De Parade om tot slot de spannende prijsuitreiking in Lantaren/Venster te Rotterdam bij te wonen.

In het juryrapport ontving Niña complimenten voor de opbouw van haar verhaal en de inventieve uitwerking van haar personages. Niña nam na de bekendmaking een MacBook in ontvangst en won bovendien een masterclass bij Uitgeverij Augustus en optredens op het Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam en Utrecht en De Nachten in Antwerpen. Bijna 1.100 mensen stemden op hun favoriete finalist voor de Dagblad De Pers-publieksprijs. De eer ging naar Marleen van Wesel en zij won daarmee een luxe uitvoering van de Dikke Van Dale en een publicatie van haar winnende verhaal in Dagblad De Pers.

De vakjury bestond uit Annelies Verbeke (auteur), Erik Brus (eindredacteur Passionate Magazine), Iris van Erve (hoofdredacteur Passionate Magazine), Dirk Koppes (hoofdredacteur Cultuur bij Dagblad De Pers), Tilly Hermans (Uitgeverij Augustus), Maxim Roozen (winnaar Write Now! 2009) en Mat Meijs (secretaris BNG Cultuurfonds).

Write Now! is de belangrijkste schrijfwedstrijd van het Nederlands taalgebied en werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd door Passionate Bulkboek. De afgelopen maanden hebben achttien voorronden plaatsgevonden in Nederland en Vlaanderen in een zoektocht naar nieuw literair talent. De schrijfwedstrijd blijkt een kweekvijver van jong talent en bracht successen voort als Maartje Wortel (Dit is jouw huis bij De Bezige Bij), Raoul de Jong (inmiddels auteur van zes boeken, uitgeverij Prometheus) en Jan Aelberts die een contract tekende bij J.M. Meulenhoff.

www.writenow.nu / info@writenow.nu



Ingezonden persbericht