Nederlandse Barbecue Kampioenschappen 2010


Het leukste Vaderdaguitje

BENNEKOM, 20100616 -- Van donderdag 17 tot en met zondag 20 juni 2010 zijn alle vaders, en andere liefhebbers van buiten koken, van harte welkom bij de Nederlandse Barbecue Kampioenschappen. Dit evenement is deel van de Landlevendagen op Landgoed Hoekelum in Bennekom.

De grootste barbecue show van Nederland biedt vier dagen lang alles met en over barbecue en buiten koken. Doe mee en leer van de professionals in het Buiten Kooktheater, verzamel de lekkerste recepten en ontdek de nieuwste trends. Maak kans op het winnen van een Big Green Egg barbecue van 2.295 euro in de Super BBQ Loterij.

Op zondag 20 juni is de spectaculaire afsluiting: de kookwedstrijd om de titel Nederlands Kampioen Barbecue 2010. Om 11.00 uur valt het startschot voor de bereiding van vijf spectaculaire barbecue gerechten met ingrediënten van eigen bodem. Een internationale jury beoordeelt alle gerechten op smaak, bereiding en presentatie. Een extra uitdaging is de Lidl Grillmeister Proef, waarbij alle bezoekers kunnen proeven en stemmen voor de Publieksprijs. Om 17.00 uur is de prijsuitreiking. Voor ieder winnend gerecht zijn er geldprijzen en mooie barbecues te winnen. De winnaar van de kookwedstrijd wordt beloond met de titel Nederlands Barbecue Kampioen 2010, wint duizend euro aangeboden door Palm bier en vertegenwoordigt Nederland bij de Wereldkampioenschappen BBQ 2011 in Duitsland.

De Nederlandse Barbecue Kampioenschappen worden georganiseerd door de Nederlandse Barbecue Stichting. De Nederlandse Barbecue Stichting bestaat sinds 2008 uit een bestuur en groeiende groep vrijwilligers die een gezamenlijke hartstocht voor barbecue delen. Hun motto is 'plezier in buiten koken en verbroedering door lekker eten' en zij zijn lid van de World Barbecue Association.