Tom Coronel

18 Juni 2010

Thuisrace Tom Coronel in Zolder

Komend weekeinde (18 t/m 20 juni) is het FIA WK Toerwagens (WTCC) voor het eerst te gast op het Circuit Zolder in Belgisch Limburg. Voor Tom Coronel, die dit jaar met een SEAT Leon TDI in de kleuren van McGregor en TW Steel deelneemt aan het WK, is dit een thuiswedstrijd. Het circuit ligt echt op een steenworp afstand van de Nederlandse grens, dus ik hoop op heel wat Nederlandse fans die mij komen aanmoedigen, zegt Coronel. Tijdens de afgelopen twee evenementen van het WTCC op het stratencircuit in Marrakesj en op het circuit van Monza in Italië behaalde Coronel telkens een podiumplaats. Na de derde plaats in Marrakesj en de tweede plaats in Monza zou de eerste plaats nu logisch zijn, lacht Coronel. Dat wordt echter niet zo gemakkelijk, omdat de SEAT Leon TDI na de successen van de afgelopen races met de maximale ballast van 40 kg extra moeten rijden. Niettemin is Coronel optimistisch over zijn kansen.

Het FIA WK Toerwagens is voor het eerst te gast op het Circuit Zolder, dat in 1973, van 1975 tot en met 1982 en in 1984 de locatie was voor de Belgische Formule 1-Grand Prix. Ook het FIA GT-kampioenschap, de DTM en in het verdere verleden de EKs Formule 2 en Formule 3 waren geregeld te gast op het circuit van Zolder. Naast auto- en motorsport kent de accommodatie ook een rijke traditie op het gebied van wielerevenementen: zo vond in 2002 het WK wielrennen op de weg in Zolder plaats en was er in datzelfde jaar ook het WK veldrijden. Dit jaar vindt op 26 december een UCI-Wereldbekerwedstrijd veldrijden op een parcours langs en over het circuit plaats.

Circuit Zolder is het 21e circuit waarop het WTCC sinds de start van het kampioenschap in zijn huidige vorm in 2005 rijdt. Tom Coronel zegt: Het is een parcours met vrij veel bochten, waarbij het dus op tractie aankomt. Dat is een sterk punt van onze SEAT Leon TDI. Op papier ziet het circuit er gunstig voor ons uit, maar dan moet je altijd nog maar afwachten hoe het in de praktijk uitpakt. Coronel heeft duidelijk zin in Zolder: Er komen heel wat relaties, vrienden en bekenden. Ik ken de baan goed, want al in mijn eerste jaar in de autosport hadden we een race op Zolder en sindsdien heb ik er vaak gereden. Ik kijk ernaar uit!

De races op het Circuit Zolder worden op zondag 20 juni verreden om 13.05 en 15.20 uur. De races worden uitgezonden via Eurosport. Het RTL GP WTCC-magazine, met speciale aandacht voor Tom Coronel, is volgende week te zien in het programma RTL GP van RTL7. Uitzendtijden zijn te vinden via de website www.rtlgp.nl.